Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Χαρίτσης: Πολύ κρίσιμο ποιος θα διαχειριστεί τη νέα φάση μετά την έξοδο από το μνημόνιο

Χαρίτσης: Πολύ κρίσιμο ποιος θα διαχειριστεί τη νέα φάση μετά την έξοδο από το μνημόνιο

«Έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα φάση, που κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα θα είναι πάντα ομαλά και εύκολα αλλά σε κάθε περίπτωση τα πολύ δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης

Θα πέσει στο κενό οποιαδήποτε προσπάθεια και αν γίνεται από διάφορους κύκλους, οικονομικούς και πολιτικούς, για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, τόνισε ο  Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Έχουμε περάσει πλέον σε μια νέα φάση, που κανείς δεν λέει ότι τα πράγματα θα είναι πάντα ομαλά και εύκολα αλλά σε κάθε περίπτωση τα πολύ δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας» δήλωσε ο κ. Χαρίτσης, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ κρίσιμο ποιος θα διαχειριστεί τη νέα φάση μετά την έξοδο από το μνημόνιο, ποιος θα αναλάβει την πολύ μεγάλη ευθύνη να χαράξει την πορεία που θα ακολουθήσει η χώρα και η ελληνική οικονομία για τα επόμενα χρόνια». Εκτίμησε ότι οι προσπάθειες αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης θα ενταθούν  το επόμενο διάστημα, καθώς το παλιό πολιτικοοικονομικό σύστημα φοβάται ότι θα μείνει εκτός της προσπάθειας για την διαμόρφωση της επόμενης μέρας. 

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας υπογράμμισε ότι «προχωράμε σταθερά και με ασφάλεια σε αυτή την προσπάθεια την οποία θα κάνουμε το επόμενο διάστημα μαζί με την ελληνική κοινωνία για να μπορέσουμε να χαράξουμε την επόμενη μέρα, με  όρους που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές σημερινές προκλήσεις και όχι σε όλα αυτά που ζήσαμε στο παρελθόν».

 

«Η Ελλάδα στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος»

Για τις επαφές του με διεθνείς επενδυτές κατά την πρόσφατη περιοδεία του στις ΗΠΑ, ο κ. Χαρίτσης επισήμανε την αναγνώριση όλων ότι η Ελλάδα επιστρέφει στην ανάπτυξη και πως οι συνομιλίες περιστράφηκαν στις προτεραιότητες της επόμενης μέρας και τους τομείς στους οποίους μπορούν να γίνουν επενδύσεις. «Περνάμε από μια φάση που έπρεπε να εξηγήσουμε αν και κατά πόσο θα μπορέσει η Ελλάδα να τα καταφέρει στη φάση που πλέον παρουσιάζουμε τον τρόπο που οι επιτυχίες με δημοσιονομικούς και μακροοικονομικούς όρους θα μπορέσουν να μεταφραστούν σε περισσότερες επενδύσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η Ελλάδα είναι πλέον και πάλι στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος. Σημείωσε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης σε πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό επίπεδο αναγνωρίζονται διεθνώς ως προσπάθειες δημιουργίας μιας νησίδας σταθερότητας σε μία δύσκολη περιοχή. 

 

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης