Vestas και Maersk συνεργάζονται για την μεταφορά και εγκατάσταση ανεμογεννητριών

tags :
Vestas και Maersk συνεργάζονται για την μεταφορά και  εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Το έργο έχει εξασφαλίσει δημόσια κεφάλαια ύψους 7,3 εκατ. δολαρίων για να κατασκευάσει ολοένα και μεγαλύτερους στροβίλους

Η δανική εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Vestas και η εταιρεία παροχής υπηρεσιών offshore Maersk Supply Service συνεργάζονται για να αντιμετωπίσουν το κόστος μεταφοράς και εγκατάστασης ολοένα μεγαλύτερων ανεμογεννητριών.
 Επιδιώκοντας να παραμείνει κερδοφόρος καθώς οι ευρωπαϊκές χώρες σταδιακά καταργούν τις επιδοτήσεις, ο κλάδος στρέφεται προς ολοένα και μεγαλύτερους στρόβιλους για να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα την ενέργεια και να ανταποκριθεί στις πιέσεις τιμολόγησης για νέο εξοπλισμό σε όλο τον κόσμο.
 Η Vestas και η δανική εταιρεία Maersk Supply Service, μέρος του AP Moller-Maersk, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι η αρχική συνεργασία τους  θα είναι η ανάπτυξη ενός νέου γερανού για  την εγκατάσταση κυρίως ανεμογεννητριών ξηράς αλλά και υπεράκτιων.
 "Η πρόκληση για τη βιομηχανία είναι ότι η εγκατάσταση και η εφοδιαστική γύρω από τους στρόβιλους αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους" δήλωσε στο Reuters ο Bo Svoldgaard, επικεφαλής καινοτομίας της Vestas.
 Ο γερανός θα αναπτυχθεί με την MHI Vestas, μια υπεράκτια αιολική κοινοπραξία μεταξύ της Vestas και της Mitsubishi Heavy Industries της Ιαπωνίας  δήλωσε η Vestas, προσθέτοντας ότι έχει λάβει χρηματοδότηση ύψους 47 εκατομμυρίων δανικών κορωνών (7,3 εκατομμύρια δολάρια).
 Οι επενδύσεις σε νέα ευρωπαϊκά αιολικά πάρκα και εξοπλισμό προβλέπεται να αυξηθούν 4% φθάνοντας τα 23,2 δισ. ευρώ (26,8 δισ. δολ.) φέτος, σύμφωνα με την WindEurope, μετά από μια μεταστροφή προς ανταγωνιστικές δημοπρασίες που οδήγησαν σε πτώση 19% πέρυσι.
 Το περασμένο έτος, η MHI Vestas εγκαινίασε μια τουρμπίνα αιολικής ενέργειας 9,5 megawatts (MW), που είναι σήμερα η ισχυρότερη ανεμογεννήτρια στον κόσμο, αλλά οι  μεγαλύτερες αναμένονται στο μέλλον καθώς η αποτελεσματικότητά τους αυξάνεται με το μέγεθος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης