Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Σταδιακή ανάκαμψη για τις τιμές του χρυσού

tags :
Σταδιακή ανάκαμψη για τις τιμές του χρυσού
Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι οι ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και η αβεβαιότητα γύρω  από την πολιτική που ακολουθήσει  ο πρόεδρος Trump είναι πιθανόν να δώσουν ώθηση στις τιμές του χρυσού το 2017
Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν την Τρίτη 27/12/2016 σε σχεδόν υψηλό δύο εβδομάδων μετά τα αδύναμα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην Ιαπωνία, αλλά οι συναλλαγές ήταν περιορισμένες με τους traders στις ΗΠΑ να επιστρέφουν μετά τις αργίες των  Χριστουγέννων και την αγορά του Λονδίνου να παραμένει κλειστή.
Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι οι ανησυχίες για τις ευρωπαϊκές τράπεζες και η αβεβαιότητα γύρω  από την πολιτική που ακολουθήσει  ο πρόεδρος Trump είναι πιθανόν να δώσουν ώθηση στις τιμές του χρυσού το 2017.
Ωστόσο, η τιμή του χρυσού θα μπορούσε να υποχωρήσει στο εγγύς μέλλον, αν οι αποδόσεις των ομολόγων των ΗΠΑ συνεχίζουν να ανεβαίνουν, όπως είπαν.
Στη Spot του χρυσού  η τιμή ήταν μέχρι 0,4% σε 1,139.31 δολάρια η ουγγιά.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού για παράδοση Φεβρουαρίου βρέθηκαν στα 1.138,80 δολάρια ανά ουγγιά.
 Στις 22:23 ώρα Ελλάδας η τιμή βρισκόταν στα 1139,20 δολάρια η ουγγιά ενισχυμένη κατά 0,49%
Τα δεδομένα έδειξαν ότι η κινεζική βιομηχανία είχε ισχυρότερη αύξηση των κερδών της, μέσα σε τρεις μήνες, το Νοέμβριο, γεγονός που υποδηλώνει ότι δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου βελτίωσε τις αποδόσεις της. Στην Ιαπωνία, ωστόσο,οι βασικές τιμές καταναλωτή υποχώρησαν σε ετήσια βάση για ένατο μήνα, καθώς οι δαπάνες των νοικοκυριών υποχώρησαν.
"Νομίζω ότι με το χρυσό, μπορούμε ρεαλιστικά να φθάσει μέχρι και 1.250  δολάρια η ουγγιά το 2017," εκτίμησε  ο Phillip Streible, της RJO Futures στο Σικάγο, προσθέτοντας ότι οι αγορές μετοχών ήταν πιθανόν να οφείλεται για μια διόρθωση.
Τα κέρδη του χρυσού ήταν περιορισμένα από το ισχυρό δολάριο.
Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι του γιεν και του ευρώ καθώς κάποιοι επενδυτές μετά  την ανάπαυλα των διακοπών» κυνήγησαν» ευκαιρίες, καθώς η αγορά εισήλθε στην τελευταία διαπραγμάτευση τέντωμα του έτους.
Το νόμισμα των ΗΠΑ είχε ανέβει σε υψηλό  10-μηνών υψηλό με  προσδοκίες ισχυρότερης ανάπτυξης μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Trump.
«Οι επενδυτές περιμένουν μέχρι ο Trump γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ και μέχρι να δουν τις πραγματικές πολιτικές του ή τι θα κάνει όταν  θα βρίσκεται στον Λευκό Οίκο" δήλωσε ο Yuichi Ikemizu, επικεφαλής εμπορικές συναλλαγές της Standard Bank στο Τόκιο.
Μεταξύ των λοιπών πολύτιμων μετάλλων, το ασήμι σημείωνε άνοδο μέχρι 1,2 % σε 15.91 δολάρια και η πλατίνα κέρδισε 1,3% σε 900 δολάρια  μετά από  έξι ευθείες συνεδρίες ζημιών.
Το Παλλάδιο αυξήθηκε σχεδόν 1% σε $ 662 δολάρια η ουγγιά, σημειώνοντας  την μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης