Διεθνή

Η Galp ξεκινά γεωτρήσεις σε υπεράκτια περιοχή της Πορτογαλίας

Η Galp ξεκινά γεωτρήσεις σε υπεράκτια περιοχή της Πορτογαλίας

Περιορισμένες οι ελπίδες να βρεθεί κοίτασμα

Η πορτογαλική εταιρεία πετρελαίου Galp Energia αναμένεται να ξεκινήσει την πρώτη γεώτρηση βαθέων υδάτων αργότερα φέτος, αλλά με μόνο λίγες ελπίδες επιτυχίας, δήλωσε τη Δευτέρα 2/7/2018  ο διευθυντής εξερευνήσεων και παραγωγής της εταιρείας.
Το έργο, το οποίο αναπτύχθηκε από μια κοινοπραξία  της Galp και της ENI  στο Alentejoστην της Vicenteine μια περιοχή, γνωστή για τις παραλίες της και το μεγάλο φυσικό πάρκο, οδήγησε σε διαμαρτυρίες περιβαλλοντικών ακτιβιστών και τοπικών δήμων.
Ο Thore Kristiansen δήλωσε στο Reuters ότι τα σεισμικά δεδομένα έκαναν το έργο να φανεί "αρκετά ενδιαφέρον, ώστε τουλάχιστον να προσπαθήσουμε", ακόμα κι αν αποδειχθεί ξηρό.
Σημείωσε  ότι οι εταίροι «βαθμολόγησαν» το έργο για να εκπληρώσουν τις διάφορες προϋποθέσεις που έθεσε η πορτογαλική περιβαλλοντική υπηρεσία τον Μάιο, αλλά δεν περίμεναν καθυστερήσεις πριν από την έναρξη των γεώτρησης το Σεπτέμβριο.
"Αλλά αυτό είναι γεώτρηση των συνόρων, κανείς δεν το έχει κάνει πριν και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι δεν θα βρούμε τίποτα", είπε, προσθέτοντας ότι ο γεωλογικός σχηματισμός θα μπορούσε να είναι παρόμοιος με τις δομές που περιέχουν πετρέλαιο κατά μήκος της ανατολικής ακτής του Καναδά.
"Έχουμε εφαρμόσει τα ίδια ... μοντέλα για αυτό που κάνουμε στην Πορτογαλία, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι δεν ξέρουμε", είπε.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης