Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Στη σκιά του δολαρίου κινείται ο χρυσός - Περιορισμένη άνοδος στην αγορά

Στη σκιά του δολαρίου κινείται ο χρυσός - Περιορισμένη άνοδος στην αγορά
Στη σκιά του ισχυρότερου δολαρίου κινήθηκε ο χρυσός την Τετάρτη 28/12/2016 μετά από το υψηλό δύο εβδομάδων που κατέγραψε στην προηγούμενη συνεδρίαση.
Στην Spot αγορά του χρυσού η τιμή έφθασε στα 1,140.91 δολάρια η ουγγιά.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια χρυσού με παραδόση τον Φεβρουάριο ανήλθαν στα 1,140.90 δολάρια η ουγγιά.
Στις 10:40 ώρα Ελλάδας η τιμή του χρυσού βρισκόταν στα 1143,10 δολάρια η ουγγιά σημειώνοντας άνοδο 0,38%.
«Σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, είμαστε συγκεντρωμένοι στη στήριξη στα 1100 δολάρια και ένα διάλειμμα από αυτό θα είναι πολύ bearish για το μέταλλο. Όσο για την άλλη πλευρά, πρέπει πραγματικά να σπάσει το επίπεδο των 1.170 και 1.200 δολαρίων", δήλωσε ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής της ThinkMarkets.
Το μέταλλο υποχώρησε περισσότερο από 8% το Νοέμβριο, καθώς οι  αποδόσεις των ομολόγων αυξήθηκαν μετά την εκλογή του Donald Trump και τη δέσμευσή του για δαπάνες υποδομής που θα τονώσουν την ανάπτυξη.
Στη συνέχεια βρέθηκε σε χαμηλά 10-μηνών στις 15 Δεκεμβρίου η αύξηση επιτοκίων από την Fed έδωσε «αυτοπεποίθηση» στην αγορά για πρώτη φορά μέσα σε ένα χρόνο.
"Επί του παρόντος υπάρχουν πολύ ισχυρές προσδοκίες για περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων τον επόμενο χρόνο», δήλωσε ο Jiang Shu, επικεφαλής αναλυτής της Shandong Gold Group, προσθέτοντας ότι η πτώση των τιμών του χρυσού είχε αρνητικό αντίκτυπο στις bullish φυσικές τιμές του χρυσού.
Στις ΗΠΑ η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εκτοξεύθηκε σε υψηλό  15 ετών, το Δεκέμβριο καθώς οι Αμερικανοί είδαν βελτίωση των επιχειρηματικών συνθηκών, των τιμών των μετοχών και την αγορά εργασίας μετά την εκλογή του Trump στην προεδρία των ΗΠΑ  τον Νοέμβριο.
Τα αισιόδοξα δεδομένα βοήθησαν μα διατηρηθούν οι προσδοκίες από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ για αύξηση των επιτοκίων με ταχύτερο ρυθμό το επόμενο έτος, γεγονός το οποίο μειώνει τη ζήτηση για  χρυσό και ασήμι, ενισχύοντας παράλληλα το δολάριο.
Ο δείκτης δολαρίου, ήταν μέχρι 0,2% πάνω έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη δημοσίευση των  πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο.
Αντανακλώντας την bearish ψυχολογία των επενδυτών, τα στοιχεία ενεργητικού στο SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο σε χρυσό στον κόσμο, υποχώρησε 0,14% σε 823,36 τόνους την Τρίτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης