Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι προσπάθειες της Αυστραλίας για απεξάρτηση από τον άνθρακα

Οι προσπάθειες της Αυστραλίας για απεξάρτηση από τον άνθρακα

Η εθνική αγορά ενέργειας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με την έκθεση

H παραγωγή άνθρακα θα μπορούσε να φτάσει μόλις το 6% του μείγματος ηλεκτρισμού της Αυστραλίας έως το 2040.

Σύμφωνα με νέα έκθεση του Αυστραλιανού Διαχειριστή Ενεργειακής Αγοράς (AEMO), η οποία προτείνει έναν συνδυασμό ηλιακής, αιολικής, αποθήκευσης, φυσικού αερίου και μεταφοράς θα πρέπει να παράγει 90TWh ενέργειας για να γεμίσει το κενό που αφήνει ο άνθρακας.

Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να βελτιωθεί η ικανότητα μεταφοράς ενέργειας σε όλη τη χώρα και να ενισχυθεί η ισχύς του συστήματος στη Νότια Αυστραλία - εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν επενδύσεις ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων αυστραλίας.

Ο οργανισμός αναφέρει ότι στα μέσα της δεκαετίας του 2020 η χωρητικότητα μεταφοράς μεταξύ των κρατών Νέας Νότιας Ουαλίας και Νότιας Αυστραλίας πρέπει να ενισχυθεί κατά 750MW, ενώ οι συνδέσεις μεταξύ Βικτώριας και Νότιας Αυστραλίας αυξάνονται κατά 100MW και μεταξύ Queensland και New South Wales κατά 378MW.

Η έκθεση προσθέτει ότι θα υπάρξει ακόμα ένας ρόλος για τον άνθρακα σε κάποιο βαθμό ό, τι συμβαίνει, καθώς 20 υπάρχοντες σταθμοί αναμένεται να διαρκέσουν κατά μέσον όρο 27 χρόνια.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η εθνική αγορά ενέργειας βρίσκεται σε πολύ κρίσιμο σημείο και οι αποφάσεις σχεδιασμού υποδομής που θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα δύο χρόνια θα διαμορφώσουν το μέλλον των ενεργειακών συστημάτων των ανατολικών ακτών για τις επόμενες δεκαετίες.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης