Τελευταία Νέα
Διεθνή

Halliburton: Αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά οι επενδυτές ανησυχούν για τους αγωγούς στην Permian

tags :
Halliburton: Αυξήθηκαν τα έσοδα αλλά οι επενδυτές ανησυχούν για τους αγωγούς στην Permian

Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 24% σε ετήσια βάση στα 6,15 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για  6,11 δισ. δολ.

Η Halliburton Co ανακοίνωσε τη Δευτέρα 23/7/2018 ότι σημειώθηκε απότομη αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων, αλλά οι μετοχές της υποχώρησαν πάνω από 6% καθώς οι επενδυτές εστίασαν στους αυξανόμενους περιορισμούς στους  αγωγούς στη λεκάνη Permian.
Η Halliburton σημείωσε  ότι μερικοί από τους πελάτες της μειώνουν τη δραστηριότητά τους καθώς η παραγωγή στο δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό ξεπερνά την μεταφορική ικανότητα.
Τα σημεία συμφόρησης έχουν ωθήσει την τιμή του περιφερειακού αργού πετρελαίου σε μια απότομη έκπτωση για τη μέτρηση του πετρελαίου των ΗΠΑ και απειλούν να μειώσουν τη ζήτηση για υπηρεσίες πετρελαίου και εξοπλισμό.
Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν 24% σε ετήσια βάση στα 6,15 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις προσδοκίες για  6,11 δισ. δολ. , σύμφωνα με την Thomson Reuters
Ωστόσο, οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στις ανησυχίες ότι η δραστηριότητα στην Permian θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες.
Οι μετοχές της Halliburton διαπραγματεύονταν στα 42,19 δολάρια, από έχοντας απωλέσει περίπου  6,6% το πρωί της Δευτέρας.
Ο αναλυτής της Societe Generale Edward Muztafago εκτιμά  ότι το δεύτερο τρίμηνο της Halliburton αφορούσε λιγότερο τα κέρδη και περισσότερο τις ανησυχίες γύρω από τους περιορισμούς μεταφοράς στην λεκάνη της Permian.
Ο διευθύνων σύμβουλος Jeff Miller δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου πιθανότατα θα αντικατοπτρίζουν αυτά του δεύτερου τριμήνου, αλλά είναι αισιόδοξοι για τη θέση της εταιρείας στη Βόρεια Αμερική.


www.worldenergynews.gr
 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης