Ενέργεια

Να παραμείνει στο υπουργείο Ενέργειας, ζητά ο Σκουρλέτης - Απορρίπτει τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ

Να παραμείνει στο υπουργείο Ενέργειας, ζητά ο Σκουρλέτης - Απορρίπτει τη θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ
Απορρίπτει τα σενάρια που κάνουν λόγο για μετακίνησή του στη θέση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ζητά έμμεσα να παραμείνει στο ίδιο υπουργείο και μετά τον επικείμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό.
Αρνητικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», ενώ εμμέσως εκφράζει την επιθυμία του να παραμείνει στο υπουργείο.
«Παρότι είναι αρκετά τιμητική στο πρόσωπό μου αυτή η αναφορά που έχει κατά καιρούς γραφτεί το τελευταίο διάστημα, δεν είναι κάτι το οποίο θα έβλεπα αυτή τη στιγμή», τονίζει.
Για τον ανασχηματισμό σημειώνει ότι θα πρέπει να γίνει με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και την αποτίμηση της δουλειάς που έχει γίνει σε κάθε υπουργείο, ενώ για τη δική του θητεία εκτιμά ότι «το πρόσημο είναι θετικό».
Για τον ρόλο του κόμματος που αναζητείται μέσα από το συνέδριο, που βρίσκεται σε εξέλιξη, ο κ. Σκουρλέτης απαντά πως αφενός θα πρέπει να αποκατασταθεί το ειδικό βάρος του ώστε «να παίζει έναν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποφάσεων».
Αφετέρου «να αναλάβει το κόμμα το μερίδιο της ευθύνης ώστε και να μεταφέρει τον σφυγμό της κοινωνίας και ταυτόχρονα, όχι απλά να στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά να αποτελεί και ένα είδος κοινωνικής συνείδησής της».
Για τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δηλώνει ότι «η σύγκρουση δεν σταμάτησε ποτέ, η έντασή της διαφοροποιήθηκε», ενώ διαπιστώνει ότι από τους θεσμούς υπάρχουν πλέον και απόψεις που είναι «πολύ κοντά με τους δικούς μας προβληματισμούς», τονίζοντας την ανάγκη «να αξιοποιήσουμε την κάθε ρωγμή, την κάθε αντίθεση που εμφανίζεται προς όφελος της χώρας μας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης