Διεθνή

Λήψη δανείου για την Iberdrola από την ΕΕ για υδροηλεκτρική ενέργεια 1,2 GW στην Πορτογαλία

Λήψη δανείου για την Iberdrola από την ΕΕ για υδροηλεκτρική ενέργεια 1,2 GW στην Πορτογαλία

Η χρηματοδότηση επιτρέπει στην Iberdrola να επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή τριών νέων μεγάλων φραγμάτων και υδροηλεκτρικών σταθμών

Στην χορήγηση δανείου ύψους 650 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην ισπανική εταιρεία Iberdrola για τη στήριξη ενός υδροηλεκτρικού έργου στην Πορτογαλία, συνολικής χωρητικότητας 1,158 MW που θα λειτουργήσει το 2023.

Η χρηματοδότηση επιτρέπει στην Iberdrola να επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ για την κατασκευή τριών νέων μεγάλων φραγμάτων και υδροηλεκτρικών σταθμών, συμπεριλαμβανομένης μιας μονάδας αποθήκευσης αντλιών, η οποία θα βρίσκεται στα ποτάμια Tamega και Torno στη βόρεια Πορτογαλία.

Σύμφωνα με την ΕΤΕπ «με την νέα παραγωγική ικανότητα και την χωρητικότητα αποθήκευσης, τα νέα εργοστάσια θα παρέχουν μεγαλύτερη ευελιξία και ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού στην ιβηρική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

«Αυτή η χρηματοδότηση της ΕΤΕπ θα στηρίξει την αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο πορτογαλικό ενεργειακό μείγμα και θα συμβάλει στη βιώσιμη και ασφαλή παροχή ενέργειας», δήλωσε η Emma Navarro, αντιπρόεδρος της ΕΤΕπ.

Η Iberdrola είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός υδροηλεκτρικής ενέργειας στην Ισπανία, με χωρητικότητα σχεδόν 13 GW, περισσότερο από το ήμισυ του στόλου των 20 GW της χώρας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης