Τελευταία Νέα
Διεθνή

J. Kemp (ενεργειακός αναλυτής): Οι αγορές καυσίμων επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης

J. Kemp (ενεργειακός αναλυτής): Οι αγορές καυσίμων επιβεβαιώνουν την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης

Τα καύσιμα απόσταξης συσχετίζονται στενά με τον παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό κύκλο και προς το παρόν επιβεβαιώνουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται

Εάν η παγκόσμια οικονομία αρχίσει να αναπτύσσεται πιο αργά, ο αντίκτυπος θα εμφανιστεί πρώτα στην τιμή των ραφιναρισμένων καυσίμων όπως το ντίζελ, το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης και τα καύσιμα αεριωθουμένων που διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στο σύστημα εμπορευματικών μεταφορών σύμφωνα με τον ενεργειακό αναλυτή John Kemp στο Reuters .
Τα μεσαία καύσιμα αποστάξεως χρησιμοποιούνται κυρίως στους κινητήρες υψηλής ισχύος στα φορτηγά, τα πλοία, τις φορτηγίδες και τα αεροσκάφη για να μεταφέρουν φορτία σε όλο τον κόσμο, καθώς και σε εργοστάσια, σε αγροκτήματα ,  σε ορυχεία και πετρελαιοφόρα πεδία.
Τα μεσαία αποστάγματα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο του πετρελαίου που χρησιμοποιείται παγκοσμίως καθημερινά και είναι η μοναδική κατηγορία των εξευγενισμένων προϊόντων ("Στατιστική ανασκόπηση της παγκόσμιας ενέργειας" BP, 2018).
Τα καύσιμα απόσταξης συσχετίζονται στενά με τον παγκόσμιο οικονομικό και εμπορικό κύκλο και προς το παρόν επιβεβαιώνουν ενδείξεις ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιβραδύνεται.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία είχαν καταρρεύσει ταχύτερα από ό, τι συνήθως κατά τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2018, παράγονται πλέον ταχύτερα από τα κανονικά από τα τέλη Μαΐου.
Οι ευρωπαϊκές τιμές συμβολαίων μελλοντικής έχουν παραμείνει σταθερά, ακόμα και μετά από το τέλος Μαΐου, αντανακλώντας τη βελτιωμένη διαθεσιμότητα.
Τα συμβόλαια Gasoil εξακολουθούν να διαχειρίζονται ένα υψηλό ασφάλιστρο έναντι του αργού για παραδόσεις το 2019, αλλά το ασφάλιστρο έχει μεταβληθεί στο ίδιο χρονικό πλαίσιο.
Σύμφωνα με αυτές τις τάσεις, τα αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου και οι λοιποί διαχειριστές κεφαλαίων έχουν γίνει αισθητά λιγότερο αισιόδοξοι όσον αφορά τις προοπτικές των τιμών απόσταξης τους τελευταίους τρεις μήνες.
Οι διαχειριστές των αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου έχουν μειώσει τη θέση τους στο πετρέλαιο θέρμανσης των ΗΠΑ κατά 29 εκατομμύρια βαρέλια (33%) και στα ευρωπαϊκά πετρελαιοειδή κατά 53 εκατομμύρια βαρέλια (33%) από τα τέλη Μαΐου.
Κατά την ίδια περίοδο, οι διογκωμένες θέσεις στην βενζίνη των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 14 εκατομμύρια βαρέλια (12%), σύμφωνα με τα στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής.
Οι αγορές απόσταξης στέλνουν το ίδιο μήνυμα με μια σειρά άλλων δεικτών: ο ρυθμός αύξησης της παγκόσμιας παραγωγής επιβραδύνθηκε τους τελευταίους μήνες μετά από μια πολύ ισχυρή επέκταση το 2017.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης