Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αυστραλία: Η Santos εξαγοράζει την Quadrant Energy έναντι 2,15 δισ. δολάρια

Αυστραλία: Η Santos εξαγοράζει την Quadrant Energy έναντι 2,15 δισ. δολάρια

Αποκτά πρόσβαση στο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της Δυτικής Αυστραλίας

Στην εξαγορά της Quadrant Energy έναντι 2,15 δισ. δολ προχωρεί η Αυστραλιανή εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Santos Ltd   αποκτώντας πρόσβαση στο μεγαλύτερο  κοίτασμα πετρελαίου που βρέθηκε στη Δυτική Αυστραλία για πάνω από δύο δεκαετίες.
Η συμφωνία έρχεται μετά την ανακοίνωση της Quadrant και Carnarvon Petroleum - εταίρος της κοινής επιχείρησης-   για μια «πραγματικά απίστευτη» πετρελαϊκή ανακάλυψη, οδηγώντας τις μετοχές της Carnarvon σε ρεκόρ εννέα ετών.
Οι σύμβουλοι ενέργειας Wood Mackenzie εκτιμούν ότι το εύρημα θα μπορούσε να ανέρχεται σε πάνω από 150 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου, αν και δεν γνωρίζουν τα όρια της δεξαμενής.
Η Santos ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η συμφωνία, σε μετρητά και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε νέες διευκολύνσεις χρέους, θα μπορούσε να ενισχύσει την ετήσια παραγωγή της κατά περίπου 32%.
Πριν από τη συμφωνία τραπεζίτες ανέφεραν ότι οι ιδιοκτήτες του 50% της Brookfield Asset Management σκοπεύουν να πουλήσει το 50% της συμμετοχής της.
Ο όμιλος Macquarie, Wesfarmers και Angela Bennett είναι επίσης επενδυτές της  Quadrant.
Ο όμιλος Wesfarmers σε ξεχωριστή δήλωση ανέφερε ότι θα πουλήσει το μερίδιό του 13,2% για το ποσό των 170 εκατ. δολαρίων και αναμένει κέρδος προ φόρων ύψους 98 εκατ. δολαρίων από την ολοκλήρωση της συμφωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης