Ορόσημο το 2045 για τους «πράσινους» στόχους της Καλιφόρνια

Ορόσημο το 2045 για τους «πράσινους» στόχους της Καλιφόρνια

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων κατά το 2045 είναι ένας στόχος που δεν περιλαμβάνει εντολές ή κυρώσεις

Επιταχύνει τις προσπάθειές της η Καλιφόρνια για να παράγει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας του κράτους από πηγές χωρίς άνθρακα, θέτοντας ως στόχο την σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων έως το 2045.

Το νομοσχέδιο μάλιστα «απαιτεί» από τις επιχειρήσεις της Καλιφόρνια να προμηθεύονται το ήμισυ της ενέργειάς τους από την αιολική, ηλιακή ενέργεια και από άλλες ειδικές ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2026.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων κατά το 2045 είναι ένας στόχος που δεν περιλαμβάνει εντολές ή κυρώσεις.

Οι περισσότεροι Δημοκρατικοί εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το νομοσχέδιο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως έναν άλλο τρόπο για να δείξει η Καλιφόρνια παγκόσμια ηγετική θέση στην αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος, καταγράφοντας ένα μονοπάτι για άλλες μεγάλες οικονομίες.

«Πρέπει να δείξουμε ότι μπορούμε να είμαστε οι ηγέτες» είναι τα χαρακτηριστικά λόγια αρκετών Δημοκρατικών.

Η σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων θα αποτελούσε μια τεράστια αλλαγή στο ενεργειακό δίκτυο. Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας βασίζονται σε μονάδες φυσικού αερίου για να καλύψουν τη ζήτηση όταν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υποχωρούν, ιδιαίτερα την νωρίς το απόγευμα όταν ο ήλιος δύει και οι άνθρωποι ενεργοποιούν τα κλιματιστικά τους καθώς φτάνουν στο σπίτι από την εργασία.

Οι ειδικοί των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εξέτασαν τις μπαταρίες που μπορούν να αποθηκεύσουν την ηλιακή ενέργεια που παράγεται το απόγευμα ως μια πιθανή λύση, αλλά η τεχνολογία δεν είναι έτοιμη για ευρεία ανάπτυξη.

Το μέτρο που ψηφίστηκε από τη Συ
νέλευση επιστρέφει στη Γερουσία για εξέταση των αλλαγών.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης