Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «πράσινη» συμβουλή του IEEFA στην Engie για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

Η «πράσινη» συμβουλή του IEEFA στην Engie για τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα

«Η γαλλική πολυεθνική εταιρεία ενέργειας της Γαλλίας, η Engie θα ήταν προτιμότερο να κλείσει τα τρία εργοστάσια άνθρακα που διαθέτει στην Γερμανία παρά να τα πουλήσει» υπογραμμίζει σε έκθεση που δημοσίευσε αυτή την βδομάδα το Ινστιτούτο Οικονομικής Ενέργειας και Οικονομικής Ανάλυσης (IEEFA).

Η Engie προσπαθεί ενεργά να πουλήσει τα τρία εργοστάσιά της - Farge, Wilhelmshaven και Zolling. Η έκθεση εντοπίζει δύο από τους πιο πιθανούς αγοραστές, όπως η EPH και η Seven Energy Group.

Από την πλευρά τους οι συντάκτες της έκθεσης «βλέπουν» ότι θα ήταν προτιμότερο η Engie να προστατεύσει την θέση της στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Γερμανία, κλείνοντας τα εργοστάσια και αντικαθιστώντας τα με άλλες μορφές παραγωγής για να συμπεριλάβουν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

«Μια τέτοια κίνηση θα ήταν επίσης σύμφωνη με τη δέσμευση της εταιρείας για μετάβαση σε ενέργεια με χαμηλές εκπομπές άνθρακα» επισημαίνει το IEEFA.

Στη συνέχεια η έκθεση σημειώνει ότι με  «το κλείσιμο των σταθμών, η Engie συμμετέχει στην εξάλειψη της εξουσίας του άνθρακα, αντί να δημιουργεί έμμεσα προβλήματα σε αγοραστές που επιθυμούν να τα διατηρήσουν ανοιχτά».

Με άλλα λόγια η όλη ιστορία συνοψίζεται στην άποψη που διατυπώνει ο Gerard Wynn,  σύμβουλος χρηματοδότησης της ενέργειας IEEFA: «Θεωρούμε ότι τα οφέλη από το κλείσιμο των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής - που ανταποκρίνονται στις υποσχέσεις της εταιρείας να κατασκευάσει ένα ενεργειακό σύστημα χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, εμποδίζοντας τους αντιπάλους να κερδίσουν μερίδιο αγοράς και αγκαλιάζοντας την Επιτροπή εξόδου άνθρακα».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης