Ασία

Το Ιράν ενέκρινε τη συμμετοχή πετρελαϊκών κολοσσών για επενδύσεις στα ενεργειακά κοιτάσματα

Το Ιράν ενέκρινε τη συμμετοχή πετρελαϊκών κολοσσών για επενδύσεις στα ενεργειακά κοιτάσματα
Ανάμεσα στις 29 διεθνείς εταιρείες περιλαμβάνονται οι Shell, Total, Eni, Lukoil, Gazprom, Petronas, OMV και China National Petroleum Corporation (CNPC).
Λίστα με 29 διεθνείς εταιρείες η συμμετοχή των οποίων εγκρίθηκε η συμμετοχή σε διαγωνισμούς έρευνας, εξόρυξης και εκμετάλλευσης κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου του Ιράν έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου της χώρας (NIOC).
Ο κατάλογος περιλαμβάνονται πετρελαϊκούς κολοσσούς, όπως η Shell, η Total, η Eni, η Lukoil, η Gazprom, η Petronas, η OMV και η China National Petroleum Corporation (CNPC).
Το Ιράν επιδιώκει να αναπτύξει ξανά τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου της χώρας, προκειμένου να ανακουφιστεί η οικονομία της μετά την άρση των κυρώσεων που της είχαν επιβληθεί με την πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των χωρών «P5+1» τον Ιούλιο του 2015.
Τα νέα έργα θα απονεμηθούν στους διεκδικητές στη βάση του νέου μοντέλου ανάθεσης του Ιράν, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Αύγουστο και εγκρίθηκε από το Κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο.
Το νέο μοντέλο εκπονήθηκε με στόχο να ενθαρρυνθεί η συμμετοχή διεθνών εταιρειών πετρελαίου, προκειμένου να αναπληρωθούν ταχύτερα τα κενά στην τοπική ιρανική αγορά και να αποκτήσει η χώρα προηγμένες τεχνολογίες για τη βελτίωση και διατήρηση της ανάκαμψης σε υπάρχοντα πεδία, γεωτρήσεις και συναφείς υπηρεσίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης