Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deal μεταξύ McDonald's και Nuon για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ολλανδία

Deal μεταξύ McDonald's και Nuon για την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ολλανδία

Ο πρώτος σταθμός θα εγκατασταθεί στα τέλη του 2018, μετά από τον οποίο θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλα 167

Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της εταιρείας McDonald's και της θυγατρικής της ολλανδικής Vattenfall, Nuon για την εγκατάσταση 168 σταθμών ταχείας φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα σε όλα τα σημεία της McDonald's με ένα McDrive στην Ολλανδία.

Ο πρώτος σταθμός θα εγκατασταθεί στα τέλη του 2018, μετά από τον οποίο θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλα 167 σταθμοί με δύο σημεία φόρτισης, σύμφωνα με δελτίο τύπου της ενεργειακής εταιρείας.

«Η συνεργασία επιτρέπει στους κατόχους των ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν το αυτοκίνητό τους  μέσα σε μισή ώρα με την πράσινη ηλεκτρική ενέργεια που προέρχεται από τους ολλανδικούς ανεμόμυλους» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ο κ. Bas Klaassen, διευθυντής ανάπτυξης, ακινήτων και κατασκευών της McDonald's, δήλωσε ότι η συμφωνία αυτή ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας των εστιατορίων τους, προσθέτοντας ότι οι σταθμοί ταχείας φόρτισης λειτουργούν εξολοκλήρου με πράσινο ηλεκτρισμό».

Ο Pieter van Ommeren, διευθυντής της ολλανδικής Nuon, δήλωσε με την σειρά του ότι Nuon και Vattenfall θέλουν μια ζωή στο σπίτι, στη δουλειά και στους δρόμους χωρίς τα ορυκτά καύσιμα.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δραστηριοποιούμαστε στην ηλεκτρική μεταφορά για σχεδόν 10 χρόνια, τόσο στο δημόσιο όσο και στο σπίτι και στις επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι μπορούμε τώρα να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία μας με την κλίμακα της McDonald's δίνει στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών μεταφορών στις Κάτω Χώρες μια τεράστια ώθηση» πρόσθεσε.

Τέλος, σημειώνεται ότι η Ολλανδία εναρμονίζεται όλο και περισσότερο με τα ηλεκτρικά οχήματα, με αυξανόμενη παράλληλα την ανάγκη ταχείας φόρτισης.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης