Ενέργεια

Gasum και Swedish Biogas International δημιούργησαν τον μεγαλύτερο παραγωγό βιοαερίου της Σκανδιναβίας

Gasum και Swedish Biogas International δημιούργησαν τον μεγαλύτερο παραγωγό βιοαερίου της Σκανδιναβίας
Η φιλανδική Gasum επεκτείνεται στην παραγωγή βιοαερίου στη Σουηδία
Με την εξαγορά της Swedish Biogas Internationa, που ολοκληρώθηκε σήμερα, 2/1/ 2017, πέρασε στην φιλανδική Gasum το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της σουηδικής εταιρείας.
Η νέα εταιρεία Swedish Biogas International Gasum έγινε ο μεγαλύτερος παραγωγός βιοαερίου της Σκανδιναβίας.
Η εξαγορά επιτρέπει τη χρήση του βιοαερίου για τη βιομηχανία εφοδιασμού και μεταφορών στις σκανδιναβικές χώρες
Η απόκτηση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικής της εταιρείας με στόχο να αναπτύξει στη Σκανδιναβία ενεργό οικοσύστημα φυσικού αερίου, όπου το βιοαέριο παίζει σημαντικό ρόλο. Μετά την συναλλαγή ενισχύει τις δυνατότητες της να παρέχει ανταγωνιστικές τιμές βιοαερίου για τις μεταφορές και τη βιομηχανία, δηλώνει  ο διευθύνων σύμβουλος της Gasum Johanna Warm
Στην πράξη, η Gasum απέκτησε πέντε μονάδες παραγωγής βιοαερίου που  βρίσκονται στη Σουηδία Jordbergassa, Katrineholm, Lidköping, Örebro και στο Västerås, και την πλειοψηφία των εγκαταστάσεων παραγωγής. Επιπλέον, η Swedish Biogas International διαθέτει 50 ποντάρισμα ανά εκατό Vadsbo βιοαερίου.
Η Swedish Biogas International είναι μία από τις μεγαλύτερες παραγωγός βιοαερίου στη Σουηδία, η οποία παράγει περίπου 300 GWh βιοαερίου ετησίως. Η Swedish Biogas International, ιδρύθηκε το 2009, και η εταιρεία απασχολεί άμεσα σήμερα 35 άτομα. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στο Linköping.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης