Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου δεσμεύονται να μειώσουν την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου

Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου δεσμεύονται να μειώσουν την εκπομπή αερίων θερμοκηπίου

 Το OGCI ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ύψους 100 εκατ. δολ. με την China National Petroleum Corporation 

Μια ομάδα κορυφαίων εταιρειών πετρελαίου και φυσικού αερίου στον κόσμο δεσμεύθηκε τη Δευτέρα 24/9/2018 να μειώσει τις εκπομπές  αερίων θερμοκηπίου κατά το ένα πέμπτο μέχρι το 2025 σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η αλλαγή του κλίματος.
Η πρωτοβουλία Oil and Gas Climate Initiative (OGCI) στην οποία προσχώρησαν πρόσφατα οι αμερικανικές Exxon Mobil  και Chevron δεσμεύθηκε να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου σε ποσοστό 0,25% της συνολικής παραγωγής ορυκτών καυσίμων.
Μια τέτοια μείωση θα ισοδυναμούσε με 350.000 τόνους μεθανίου ετησίως.
Η δέσμευση, η οποία θα μπορούσε να  οδηγήσει σε μείωση 0,20% , αντικατοπτρίζοντας τους στόχους που καθορίζονται ξεχωριστά από τα μέλη της ομάδας  BP, Royal Dutch Shell και Exxon για τη μείωση των εκπομπών μεθανίου.
"Στόχος μας είναι να εργαστούμε για σχεδόν μηδενικές εκπομπές μεθανίου για την επίτευξη των στόχων της Συμφωνίας των Παρισίων", ανέφεραν οι επικεφαλής των μελών του OGCI σε μια διεθνή συμφωνία με στόχο τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη .
"Έχουμε εργαστεί για να κάνουμε τη φιλοδοξία μας συγκεκριμένη, εφικτή και μετρήσιμη, βοηθώντας να διασφαλίσουμε ότι το φυσικό αέριο μπορεί να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές του σε ένα μέλλον με χαμηλές εκπομπές".
Η πρωτοβουλία OGCI αντιπροσωπεύει σήμερα σχεδόν το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου. Περιλαμβάνει την BP, τη Royal Dutch Shell, τη Γαλλική Total καθώς και τις εθνικές πετρελαϊκές εταιρείες της Κίνας, του Μεξικού, της Βραζιλίας και της Σαουδικής Αραβίας.
Με άλλα ανακοίνωση, η οποία αναμένεται να συμπέσει με την έναρξη της εβδομάδας του κλίματος στη Νέα Υόρκη, η OGCI ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός επενδυτικού ταμείου ύψους 100 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ με την China National Petroleum Corporation (CNPC).

www.worldenergynews

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης