Διεθνή

Deal Erdogan με τους Αμερικανούς για έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο

Deal Erdogan με τους Αμερικανούς για έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο

Τη συμφωνία υπέγραψαν η τουρκική εταιρεία πετρελαίου TPAO (Turkish Petroleum Company) και η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου, Rowan Companies

Λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ανακοινώθηκε το κλείσιμο συμνφωνίας μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ για έρευνες υδρογονανθράκων στη Μεσόγειο.

Η αμερικανοτουρκική συμφωνία για διεξαγωγή ερευνών στη Μεσόγειο αφορά δύο σημεία, και θα έχει διάρκεια 140 ημερών.

Τη συμφωνία υπέγραψαν η τουρκική εταιρεία πετρελαίου TPAO (Turkish Petroleum Company) και η αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου, Rowan Companies.

Έως στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό σε ποια σημεία στη Μεσόγειο θα γίνουν οι εξορύξεις. Την είδηση ανακοίνωσε το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Η συμφωνία έκλεισε στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της 73ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, όπου έχει μεταβεί οικογενειακώς ο Τούρκος πρόεδρος και συγκεκριμένα με τη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν και την κόρη του Εσρά, καθώς και τον σύζυγό της και υπουργό Οικονομικών Μπεράτ Aλμπαιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος μετέβη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, σε μία προσπάθεια να συσφίξει τις σχέσεις του - που είναι τεταμένες το τελευταίο διάστημα - με την αμερικανική ηγεσία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης