Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ιρλανδία θα εκδώσει το πρώτο της «πράσινο ομόλογο» αξίας 2-3 δισ. ευρώ

Η Ιρλανδία θα εκδώσει το πρώτο της «πράσινο ομόλογο» αξίας 2-3 δισ. ευρώ

Συναντήσεις με επενδυτές σε Παρίσι, Λονδίνο, και Σκλανδιναβία

Τα σχέδια της να εκδώσει το πρώτο «πράσινο ομόλογο» της κατά το τελευταίο τρίμηνο ανακοίνωσε η Ιρλανδία την Δευτέρα 1/10/2018.
Σύμφωνα με πηγές της αγοράς που επικαλείται το Reuters θα μπορούσε να ανέλθει σε 2 έως 3 δισεκατομμύρια ευρώ και να ακολουθήσει σειρά συναντήσεων με επενδυτές τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Η Ιρλανδία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδιά της να διαφοροποιηθεί στην ολοένα και πιο δημοφιλή κατηγορία πράσινων χρεογράφων νωρίτερα αυτό το έτος. Τον περασμένο μήνα δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις τις επόμενες εβδομάδες για να ενημερώσει τους επενδυτές για τα «πράσινα ομόλογα», τα οποία συγκεντρώνουν κεφάλαια για έργα με περιβαλλοντικά οφέλη.
Η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ταμείου (NTMA) και εκπρόσωποι της κυβέρνησης συναντήθηκαν με επενδυτές στο Παρίσι τη Δευτέρα και θα μεταβούν στο Λονδίνο και τη Σκανδιναβία αργότερα αυτή την εβδομάδα ενώ θα έχουν και μια νέα συνάντηση στο Δουβλίνο την επόμενη εβδομάδα.
Το ομολογιακό δάνειο, το οποίο η NTMA σχεδιάζει να εκδώσει τους επόμενους τρεις μήνες ανάλογα τις συνθήκες της αγοράς, θα πωληθεί μέσω κοινοπραξίας τραπεζών, ανέφερε η ανακοίνωση.
Αν και τα πράσινα ομόλογα αποτελούν ένα μικρό κλάσμα της συνολικής αγοράς ομολόγων, το παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει αυξηθεί καθώς οι τράπεζες, και οι εταιρείες θέλουν να αξιοποιήσουν το ενδιαφέρον για φιλικές προς το κλίμα επενδύσεις.
Η παγκόσμια έκδοση πράσινων ομολόγων σημείωσε το ρεκόρ των 155,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2017, ξεπερνώντας τις προηγούμενες εκτιμήσεις και φέτος θα μπορούσε να φτάσει τα $ 250 δισ. - $ 300 δισ., σύμφωνα με έρευνες από την Climate Bonds Initiative (CBI).
Η Ιρλανδία έχει μέχρι στιγμής ανεβάσει σε 13,5 δισ. ευρώ από τα 14 έως 18 δισεκατομμύρια ευρώ που σκοπεύει να εκδώσει σε μακροπρόθεσμο χρέος φέτος και θα διεξαγάγει επίσης μια ακόμη δημοπρασία ομολόγων στις 8 Νοεμβρίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης