Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για την κατασκευή διυλιστηρίου σε πόλη του Πακιστάν

Το σχέδιο της Σαουδικής Αραβίας για την κατασκευή διυλιστηρίου σε πόλη του Πακιστάν

Το προτεινόμενο διυλιστήριο θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα διυλιστήριο πετρελαίου στη νοτιοδυτική στρατηγική πόλη του Πακιστάν Gwadar του Πακιστάν - μια βασική διαδρομή του οικονομικού διαδρόμου Κίνα-Πακιστάν (CPEC) πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων - είπε ένας αξιωματούχος.

Με αυτόν τον τρόπο θα βοηθηθεί το Πακιστάν να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που σχετίζονται με το πετρέλαιο, ανέφερε στο πρακτορείο anadolu, o Mir Dosteen Khan Jamaldini, επικεφαλής  κυβερνητικής υπηρεσίας που ασχολείται με τις διευθυντικές υποθέσεις του λιμένα Gwadar στην Αραβική Θάλασσα στη νοτιοδυτική επαρχία Balochistan.

Μάλιστα, τοπικός τηλεοπτικός σταθμός, επικαλούμενος ανώνυμους αξιωματούχος, τόνισε ότι το προτεινόμενο διυλιστήριο θα είναι το τρίτο μεγαλύτερο στον κόσμο.

Παράλληλα, τις τελευταίες δύο μέρες, η αντιπροσωπεία της Σαουδικής Αραβίας πραγματοποίησε συνομιλίες με τις Αρχές του Πακιστάν.

«Τους δώσαμε δύο επιλογές. Το διυλιστήριο μπορεί είτε να κατασκευαστεί στην προτεινόμενη πόλη είτε στο λιμάνι της θάλασσας» είπε χαρακτηριστικά ο Jamaldini, προσθέτοντας ότι το Ριάντ θα λάβει απόφαση αφού συζητήσει τις επιλογές με εμπειρογνώμονες.

«Η Σαουδική Αραβία εξάγει κυρίως το πετρέλαιό της μέσω των δυτικών λιμανιών της στην Ερυθρά Θάλασσα. Το λιμάνι Gwadar θα δώσει στη Βασιλεία μια άλλη επιλογή» κατέληξε.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης