Τελευταία Νέα
Ενέργεια

O Ιανουάριος φέρνει χιόνι και άνοδο των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη

O Ιανουάριος φέρνει χιόνι και άνοδο των τιμών φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Οι τιμές φυσικού αερίου στο U.K.’s National Balancing Point βρίσκονται κατά μέσο όρο στα 5,60 δολάρια ,47% υψηλότερο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα
Ένα κρύο ξεκίνημα της χρονιάς μπορεί να θέσει σε δοκιμασία την αγορά φυσικού αερίου της Ευρώπης, τα αποθέματα της οποίας είναι ήδη βρίσκεται κάτω από τα συνηθισμένα επίπεδα για την εποχή του έτους.
Οι εγκαταστάσεις Centrica Plc, στο μεγαλύτερο χώρο αποθήκευσης φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουν 61% λιγότερο καύσιμο από το κανονικό, λόγω του απρόσμενου κλεισίματος για συντήρηση, τον Ιούνιο που  τελικά κράτησε μέχρι το Δεκέμβριο.
Η Γαλλία επίσης χρησιμοποιεί τα αποθεματικά της σύμφωνα με το χειριστή του δικτύου GRTgaz.
Οι τιμές φυσικού αερίου στο U.K.’s National Balancing Point βρίσκονται κατά μέσο όρο στα 5,60 δολάρια ανά εκατομμύριο θερμικές μονάδες κατά το πρώτο τρίμηνο, 47% υψηλότερο από ό, τι ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τον Trevor Sikorski αναλυτή της Energy Aspects Ltd.
"Τον Ιανουάριο το κρύο εισβάλλει από τα ανατολικά προς τα δυτικά με θερμοκρασίες 5 βαθμών Κελσίου (9 βαθμούς Φαρενάιτ) χαμηλότερες από το κανονικό στην ανατολική Ευρώπη και λίγους βαθμούς πιο  κάτω στα δυτικά," δήλωσε ο Joe D'Aleo, επικεφαλής μετεωρολόγος WeatherBell Analytics LLC.
Στη Γερμανία, οι θερμοκρασίες προβλέπεται να μειωθούν στο - 6,4 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή και στο -3,2 βαθμούς το Σαββατοκύριακο, σε σύγκριση με ένα μέσο όρο 10 ετών 1.4 βαθμούς, σύμφωνα με το δελτίο καιρού στο Bloomberg.
Η Πολωνία θα έχει θερμοκρασίες -8,2 βαθμούς το Σαββατοκύριακο σε σχέση με ένα μέσο όρο 10.
Η ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου ήταν bullish για δύο εβδομάδες, εν μέσω χαμηλότερων από το κανονικό αποθεμάτων καυσίμων.
Το Ηνωμένο Βασίλειο, μία από τις μεγαλύτερες χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης, θα πρέπει να εισάγει περισσότερο φυσικό αέριο από το Βέλγιο και τη Νορβηγία.
Οι πιο κρύες περιοχές, τον Ιανουάριο σε σχέση με τα φυσιολογικά επίπεδα θα είναι η Βαλτική, η Ρουμανία, τα Βαλκάνια, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ιταλία, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Meteogroup στο Ηνωμένο Βασίλειο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης