Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Αυξημένη η κατανάλωση φυσικού αερίου σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω του ψύχους

Αυξημένη η κατανάλωση φυσικού αερίου σε Ελλάδα και Ευρώπη λόγω του ψύχους
Ομαλά η τροφοδοσία της ελληνικής αγοράς – Ρεκόρ εξαγωγών από τη ρωσική Gazprom
Το δριμύ ψύχος έχει εκτοξεύσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου της ρωσικής Gazprom στις χώρες της Ευρώπης και κάθε ημέρα που περνάει καταρρίπτεται το ρεκόρ της προηγούμενης.
Μάλιστα ο επικεφαλής της εταιρίας Αλεξέι Μίλερ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πετύχει ένα τελείως νέο επίπεδο εξαγωγών αερίου σε συνθήκες έντονου ψύχους στην Ευρώπη».
Αυξημένη εξάλλου είναι η κατανάλωση φυσικού αερίου και στην Ελλάδα.
Πάντως κύκλοι της ΔΕΠΑ να διαβεβαιώνουν ότι η τροφοδοσία της χώρας γίνεται ομαλά.
Σε ότι αφορά την κατανάλωση στην Ευρώπη σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Gazpom, στις 6 Ιανουαρίου οι εξαγωγές της σε χώρες της Ευρώπης (εκτός των κρατών της πρώην ΕΣΣΔ) έφθασαν στα 615,5 εκατ. κυβικά μέτρα, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ ημέρας, που είχε καταγραφεί στις 5 Ιανουαρίου, κατά 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές μέσω του αγωγού Ρωσίας - Γερμανίας, NordStream, έφθασαν  στο ρεκόρ των 165 εκατ. κυβικών μέτρων, έναντι του προηγούμενου ρεκόρ των 160,75 εκατ. κυβικών μέτρων, που είχε καταγραφεί την 1η Ιανουαρίου 2017.
Σε ότι αφορά την Ελλάδα ομαλή είναι η ροή του αερίου τόσο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα από την Gazprom, όσο και στα σύνορα με την Τουρκία, όπου φθάνει το αέριο της Botas. Κανονικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, παραλαμβάνονται και τα φορτία υγροποιημένου αερίου στη Ρεβυθούσα, χωρίς μέχρι στιγμής να διαπιστώνονται ελλείψεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης