Τελευταία Νέα

Κατά 37% αυξήθηκαν τα κέρδη της Shell το γ' τρίμηνο του 2018

tags :
Κατά 37% αυξήθηκαν τα κέρδη της Shell το γ' τρίμηνο του 2018

Η Shell ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 25 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο

Κατά 37% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Shell το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα το 2017, ανακοίνωσε σήμερα (1/11) η εταιρεία.

Τα κέρδη προήλθαν κυρίως από τις αυξημένες τιμές πετρελαίου, φυσικού αερίου και LNG αθώς και από τις υψηλότερες εισφορές από την εμπορία ολοκληρωμένου φυσικού αερίου, αντισταθμίζονται εν μέρει από τα χαμηλότερα περιθώρια στα επόμενα στάδια, τα υψηλότερα αναβαλλόμενα τέλη στις προηγούμενες και τις δυσμενείς συναλλαγματικές επιπτώσεις, σύμφωνα με τη Shell.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες για το τρίτο τρίμηνο του 2018 ήταν 12,1 δισεκατομμύρια δολάρια, οι οποίες περιλαμβάνουν αρνητικές κινήσεις κεφαλαίων κίνησης ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε σύγκριση με 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια το τρίτο τρίμηνο του 2017.

Η Shell ξεκίνησε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 25 δισ. δολαρίων τον Ιούλιο. Η πετρελαϊκή ανέφερε ότι ολοκλήρωσε την πρώτη δόση των επαναγορών τον Οκτώβριο με 2 δισ. δολάρια.

Τα επίπεδα χρέους παρέμειναν υψηλά. Ο λόγος του χρέους έναντι της κεφαλαιοποίησης υποχώρησε στο 23,1% από 23,6% τον Ιούνιο.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης Ben van Beurden δήλωσε ότι η καλή λειτουργική παράδοση σε όλες τις επιχειρήσεις της Shell δημιούργησε ένα από τα ισχυρότερα τρίμηνα της εταιρείας.

Στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η ισχυρή οικονομική μας απόδοση μας επέτρεψε να καλύψουμε το μέρισμα μετρητών, τις πληρωμές τόκων, τις εξαγορές μετοχών και να πληρώσουμε περαιτέρω χρέη».

Τέλος, υπενθύμισε ότι:« Η στρατηγική μας παραμένει σε καλό δρόμο. Έχουμε ολοκληρώσει την πρώτη δόση των εξαγορών μετοχών, σύμφωνα με την πρόθεσή μας να αγοράσουμε 25 δισεκατομμύρια δολάρια των μετοχών μας μέχρι το τέλος του 2020. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη δεύτερη δόση. η μετατροπή του χαρτοφυλακίου μας συνεχίστηκε, με περαιτέρω εκποιήσεις μη στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων και την τελική απόφαση επένδυσης για το LNG Canada.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης