Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά 1 bcm ετησίως αυξάνονται οι εξαγωγές της Gazprom στην Αυστρία

Κατά 1 bcm ετησίως αυξάνονται οι εξαγωγές της Gazprom στην Αυστρία
Οι δύο πλευρές εξέτασαν περαιτέρω βήματα για την εκπλήρωση των συμφωνιών που υπεγράφησαν τον Οκτώβριο
Στην αύξηση κατά 1 bcm ετησίως των προμηθειών φυσικού αερίου στην Αυστρία, συμφώνησαν Gazprom και OMV, υπογράφοντας την επέκταση του υφιστάμενου συμβολαίου προμήθειας.
«Οι εξαγωγές της Gazprom στην Αυστρία έχουν δημιουργήσει νέα δεδομένα τα τελευταία χρόνια. Σε δέκα μήνες του 2018 οι προμήθειες ξεπέρασαν το 1/3 του όγκου της ίδιας περιόδου το 2017, φθάνοντας τα 8,8 δις κυβικά μέτρα. Η συμφωνία εκτός από τη σύμβαση, επιβεβαιώνει και πάλι τη μεγάλη ζήτηση των ευρωπαίων καταναλωτών μας στο ρωσικό φυσικό αέριο» δήλωσε ο CEO της Gazprom Alexey Miller.
Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της αυστριακής εταιρείας OMV Rainer Seele υπογράμμισε ότι: «Η ζήτηση της Ευρώπης στο φυσικό αέριο θα αυξηθεί, καθώς οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν με φυσικό αέριο αντικαθιστούν επιτυχώς τον άνθρακα, ενώ η εγχώρια παραγωγή στην Ευρώπη μειώνεται. Οι αυξανόμενες προμήθειες φυσικού αερίου στο Baumgarten στην Κάτω Αυστρία συμβάλλουν στη διασφάλιση της ασφάλειας του ενεργειακού εφοδιασμού τόσο για την Αυστρία όσο και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες»
Τέλος, στο περιθώριο της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέτασαν περαιτέρω βήματα για την εκπλήρωση των συμφωνιών που υπεγράφησαν τον Οκτώβριο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής συντονισμού για τη συνεργασία επιχειρήσεων και επίσης για την προετοιμασία μιας συμφωνίας για την ένταξη της OMV σε ένα έργο για την ανάπτυξη των τετραγώνων 4Α και 5Α των κοιτασμάτων Achimov του πετρελαίου φυσικού αερίου Urengoi στη Δυτική Σιβηρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης