Τελευταία Νέα
Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

TEE: Ξεκινά το συνέδριο για τις επιπτώσεις των μέγα-τάσεων στο δομημένο περιβάλλον

TEE: Ξεκινά το συνέδριο για τις επιπτώσεις των μέγα-τάσεων στο δομημένο περιβάλλον
Στο Συνέδριο μηχανικοί, εκπρόσωποι Φορέων και Διεθνών Οργανισμών, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί θα έχουν την ευκαιρία μέσω της ανταλλαγής επαγγελματικών εμπειριών και επιστημονικών γνώσεων να συμβάλλουν στη δημιουργία πολιτικών και δράσεων στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της κλιματικής αλλαγής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας
Με σημαντικούς ομιλητές ξεκινά σήμερα 7 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Ευγενίδου, το τριήμερο επιστημονικό συνέδριο «Οικονομία, Κοινωνία και Κλιματική Αλλαγή: Οι επιπτώσεις των μέγα τάσεων στο δομημένο περιβάλλον, στην κατασκευαστική βιομηχανία και την αγορά ακινήτων», το οποίο περιλαμβάνει εξαιρετικά επίκαιρες και ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, από επιστήμονες εγνωσμένου κύρους του τεχνικού χώρου από όλον τον κόσμο, αναφέρει το ΤΕΕ σε ανακοίνωσή του.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός (φωτο) δήλωσε:

«Η χώρα μας, με το λαμπρό επιστημονικό προσωπικό των τεχνικών επιστημών, τα Πολυτεχνεία και τις Πολυτεχνικές σχολές, παράγει έρευνα και νέα γνώση με διεθνή αναγνώριση. Παράλληλα, με τη διεθνοποίηση και εξωστρέφεια των Ελλήνων Μηχανικών, η χώρα μας αποκτά ολοένα και περισσότερο τη διεθνή αναγνώριση όχι μόνο σε επιστημονικό αλλά και επαγγελματικό επίπεδο. Αυτό αντικατοπτρίζεται και στην ευτυχή συγκυρία να υπάρχουν φέτος εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ΤΕΕ σε τέσσερις σημαντικούς Διεθνείς Οργανισμούς του τεχνικού κόσμου. Αλλά αποδεικνύεται και από τις υψηλού επιπέδου επιστημονικές παρουσιάσεις και ομιλίες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνεδρίου tufe2018 και αφορούν θέματα αιχμής για την επιστήμη, την οικονομία και την κοινωνία, υπό το πρίσμα της κλιματικής αλλαγής. Το πως δηλαδή αυτοί οι τομείς της ζωής μας επηρεάζονται και επηρεάζουν σήμερα το δομημένο περιβάλλον συνολικά, την αγορά ακινήτων και τον κατασκευαστικό κλάδο. Η επιστημονική αυτή γνώση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για το αναπτυξιακό άλμα που έχει ανάγκη και ο κλάδος των μηχανικών και η χώρα».

Ομιλητές στην εναρκτήρια συνεδρία είναι οι: Γιώργος Στασινός, Πρόεδρος ΤΕΕ – Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα – Ιωάννης Γκόλιας, Πρύτανης ΕΜΠ – Κωνσταντίνος Μακέδος, Πρόεδρος ΤΜΕΔΕ – Καθ. Χρυσή Πότσιου, President of the International Federation of Surveyors (FIG) – Άρης Χατζηδάκης, President of the European Council of Civil Engineers (ECCE) – Νίκος Φιντικάκης, Vice - President Region II of the International Union of Architects (UIA) - Fredrik Zetterquist, Chair of the United Nations Economic Commission for Europe Working Party on Land Administration UNECE / WPLA - Prof. Georg Pendl, President of the Architects Council Europe (ACE) - Nicola Monda, Secretary General of the Engineering Association of Mediterranean Countries (EAMC) ), Executive Council Member of the World Federation Engineering Organization (WFEO)

Στο Συνέδριο μηχανικοί, εκπρόσωποι Φορέων και Διεθνών Οργανισμών, εμπειρογνώμονες και ακαδημαϊκοί θα έχουν την ευκαιρία μέσω της ανταλλαγής επαγγελματικών εμπειριών και επιστημονικών γνώσεων να συμβάλλουν στη δημιουργία πολιτικών και δράσεων στους τομείς της οικονομίας, της κοινωνίας και της κλιματικής αλλαγής με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας. Σύγχρονα θέματα όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η ψηφιοποίηση του κατασκευαστικού τομέα, τυποποίηση BIM (Building Information Modeling), έξυπνες πόλεις, αειφόρος ανάπτυξη, βιώσιμη διαχείριση γης και ακίνητης περιουσίας, αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών θα τεθούν από τους διακεκριμένους καλεσμένους.

Σημειώνεται ότι το 1ο Διεθνές Διεπιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Economy, Society and Climate Change – Τhe impact of mega trends in the Built Environment, Construction Industry and Real Estate” διοργανώνεται για πρώτη φορά με πρωτοβουλία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, σε συνεργασία με τους Διεθνείς Φορείς των Τοπογράφων, Αρχιτεκτόνων και Πολιτικών Μηχανικών, FIG – International Federation of Surveyors, UIA – International Union of Architects, ECCE – European Council of Civil Engineers και το Διεθνή Οργανισμό UNECE WPLA - Working Party on Land Administration, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος του Συνεδρίου είναι να σηματοδοτήσει την απαρχή μιας μακροχρόνιας συνεργασίας μεταξύ των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων των Μηχανικών, να ενισχύσει τον διάλογο και την ανταλλαγή ιδεών συμβαδίζοντας με τις σύγχρονες τάσεις στην κατασκευαστική βιομηχανία, στο real estate και στις ψηφιακές τεχνολογίες, αναφέρει το ΤΕΕ.

Εξήντα (60) διακεκριμένοι ομιλητές από όλο τον κόσμο έχουν επιβεβαιώσει την παρουσία τους. Η γλώσσα του Συνεδρίου είναι η Αγγλική. Η παρακολούθηση των εργασιών του Συνεδρίου είναι ελεύθερη για όλους, ενώ οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω του διαδικτυακού τόπου του Συνεδρίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης