Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Gazprom: Ελβετικό δικαστήριο μπλόκαρε τις πληρωμές του Nord Stream

Gazprom: Ελβετικό δικαστήριο μπλόκαρε τις πληρωμές του Nord Stream

Στο πλαίσιο της διαμάχης με την Naftogaz

Η Gazprom ανακοίνωσε ότι ελβετικό δικαστήριο εξέδωσε εντολή να εμποδίσει τις πληρωμές από τους φορείς εκμετάλλευσης του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream στο πλαίσο της νομικής διαμάχης μεταξύ της ρωσικής εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου και της ουκρανικής Naftogaz.
Όλες οι πληρωμές από τις εταιρείες Nord Stream AG και Nord Stream 2 AG θα κατευθύνονται σε ελβετούς δικαστικούς επιμελητές, ανέφερε η Gazprom σε πρόγραμμα για το θέμα των ευρωομολόγων.
Η Gazprom σκοπεύει να αμφισβητήσει την εντολή στο δικαστήριο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS, όπως ανέφερε ο Viktor Zubkov, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Gazprom.
Ο Zubkov δήλωσε ότι ελπίζει  ότι δεν θα επηρεασθεί η ολοκλήρωση του αγωγού Nord Stream 2 που θα μεταφέρει το ρωσικό αέριο στη Γερμανία.
Τον Ιούνιο του 2014, η Gazprom και η Naftogaz κατέβαλαν αξιώσεις πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων ο ένας  εναντίον του άλλου στο το διαιτητικό δικαστήριο της Στοκχόλμης, το οποίο επιλύει εμπορικές διαφορές.
Η Naftogaz ισχυρίζεται ότι η Gazprom της οφείλει 2,56 δισ. δολάρια, μετά από απόφαση δικαστηρίου της Στοκχόλμης που ευννοούσε την  Naftogaz μετά από μια μακρά νομική μάχη.

 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης