Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Μ. Σπυράκη:Απεξάρτηση της Δ. Μακεδονίας από το λιγνίτη με την στήριξη του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης

Μ. Σπυράκη:Απεξάρτηση της Δ. Μακεδονίας από το λιγνίτη με την στήριξη του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης
«Οφείλουμε άμεσα να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ότι η σταδιακή απεξάρτηση από τον άνθρακα εκτός από απαραίτητη για τη ζωή των ανθρώπων, θα γίνει χωρίς θα γίνει χωρίς να αφήσει πίσω της ανέργους» σημειώνει μεταξύ άλλων η κ. Σπυράκη
Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να απεξαρτηθεί σταδιακά από το λιγνίτη με ενίσχυση από το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης, με προϋπολογισμό 4,8 δις, που δημιουργεί η Ε.Ε. στον προϋπολογισμό 2020-2027.
Παρέμβαση της ευρωβουλευτού Μαρίας Σπυράκη στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
«Ιεραρχώντας τις προτεραιότητες του νέου προϋπολογισμού 2020-2027, θα ήθελα να σταθώ στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ως την πρώτη μας προτεραιότητα γιατί αφορά στην προστασία των ανθρώπων. Καλώ σήμερα τον Επίτροπο Έτιγκερ και όλους τους συναδέλφους εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, να στηρίξουμε μαζί την πρόταση για τη δημιουργία του Ταμείου Δίκαιης Ενεργειακής Μετάβασης με προϋπολογισμό 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αφορά στις περιοχές που εξαρτώνται από τον άνθρακα.
Στη δική μου χώρα, την Ελλάδα είναι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και η περιοχή της Μεγαλόπολης. Εργαζόμενοι, εξαρτώνται από τα κοιτάσματα του λιγνίτη. Κοινωνίες, εξαρτώνται από τα κοιτάσματα του λιγνίτη. Οφείλουμε άμεσα να στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, ότι η σταδιακή απεξάρτηση από τον άνθρακα εκτός από απαραίτητη για τη ζωή των ανθρώπων, θα γίνει χωρίς θα γίνει χωρίς να αφήσει πίσω της ανέργους. Χωρίς να αποκλείσει κανέναν που σήμερα η δουλειά του εξαρτάται από τον άνθρακα. Θα γίνει δίκαια, θα γίνει με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης