Διεθνή

«Κακό σημάδι» η μη συμμετοχή Erdogan στη Γενεύη σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο

«Κακό σημάδι» η μη συμμετοχή Erdogan στη Γενεύη σύμφωνα με τον Τουρκικό Τύπο
Η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη διπλωματικές πηγές αναφέρει, ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι «θα ήταν καλό, αν συμμετείχατε εσείς στη Διάσκεψη».
Την εκτίμηση ότι δεν θα είναι καλή εξέλιξη η μη συμμετοχή του Προέδρου της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Διεθνή Διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό, εκφράζει σήμερα (10/1) μεγάλη μερίδα του Τουρκικού Τύπου.
Η εφημερίδα Milliyet επικαλούμενη διπλωματικές πηγές αναφέρει, ότι ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο, ότι «θα ήταν καλό, αν συμμετείχατε εσείς στη Διάσκεψη».
Η εφημερίδα υποστηρίζει ακόμη, ότι χθες προκλήθηκε κρίση κατά τη συζήτηση στο περιουσιακό εξαιτίας του Εθνικού Συμβουλίου της ελληνοκυπριακής πλευράς.
«Οι Ελληνοκύπριοι παίζουν μια τον καλό αστυνομικό και μια τον κακό», φέρεται να είπε τουρκοκύπριος διπλωμάτης, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα.
Η Milliyet μάλιστα αναφέρει, ότι ο Μουσταφά Ακιντζί αντέδρασε και στη συμμετοχή των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Διεθνή Διάσκεψη, λέγοντας «τι δουλειά έχει η Κίνα στην Κύπρο;».
Η Hurriyet αναφέρει, ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών στο περιουσιακό και τον διαμοιρασμό της εξουσίας.
Μάλιστα, αρθρογράφοι της εφημερίδας σχολιάζουν, ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο στο πλαίσιο της πολιτικής ισότητας, κάτι που είναι πάγια θέση της τουρκικής πλευράς.
Η Hurriyet Daily News σχολιάζει, ότι «η Τουρκία άφησε ελεύθερα τα χέρια του τουρκοκύπριου ηγέτη».
Ωστόσο εκτιμά, ότι αν ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν πάει στη Γενεύη, αυτό «δεν είναι καλό σημάδι».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ερντογάν και Τσίπρας μπορούν να καταλήξουν σε μια φόρμουλα με μειωμένο αριθμό Τούρκων στρατιωτών στο νησί για κάποιο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να προβλέπεται επανεξέταση.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης