Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

ΗΠΑ: 17 ενεργειακές εταιρείες προσφέρουν 100 εκατ. δολ., από την "έκρηξη του σχιστολιθικού", σε Τέξας και Νέο Μεξικό

ΗΠΑ: 17 ενεργειακές εταιρείες προσφέρουν 100 εκατ. δολ., από την

Οι αμερικανικές επιχειρήσεις μεταξύ των οποίων η Chevron, η EOG Resources, η Exxon Mobil και η Royal Dutch Shell θα διαθέσουν τα χρήματα για την υγεία, την εκπαίδευση και τις υποδομές της περιοχής

Δέκαεπτά κορυφαίες αμερικανικές ενεργειακές  επιχειρήσεις έχουν δεσμεύσει 100 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα διατεθούν για την ελάφρυνση των πιέσεων στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τις υποδομές, προερχόμενα από την έκρηξη του σχιστολιθικού πετρελαίου και αερίου στο δυτικό Τέξας και το Νέο Μεξικό, ανακοίνωσε η ομάδα την Κυριακή 18/11/2018.
Σύμφωνα με το Reuters η Chevron, η EOG Resources, η Exxon Mobil και η Royal Dutch Shell είναι μεταξύ των 17 εταιρειών που υποστηρίζουν τη «Στρατηγική Εταιρική Σχέση της Permian», όπως ονομάζεται η κοινοπραξία, δήλωσε στο Σάββατο ο Don Evans, πρώην αξιωματούχος της κυβέρνησης των ΗΠΑ και ενεργειακός διευθυντής του γκρουπ.
Η ομάδα επιδιώκει να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στην εργασία και τη στέγαση, την υπερβολική επιβάρυνση της υγειονομικής περίθαλψης και την κυκλοφοριακή συμφόρηση που προκλήθηκαν εν μέρει από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην λεκάνη Permian, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας, όπου ελπίζουν να αντλήσουν πετρέλαιο και αέριο δισεκατομμυρίων δολαρίων τις προσεχείς δεκαετίες, σύμφωνα με τους οι ειδικούς.
"Είναι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, αλλά αυτές είναι τεράστιες προκλήσεις", δήλωσε ο Evans, πρώην Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ που ζει στο Midland του Τέξας, το επίκεντρο της επανάστασης του σχιστόλιθου. "Δεν έχουμε αρκετούς δασκάλους. Δεν έχουμε αρκετούς γιατρούς. "
Η ομάδα στοχεύει να συνεργαστεί με περιφερειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, εταιρείες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και εκπαιδευτικούς στο Νέο Μεξικό και το Τέξας, δήλωσε ο Evans, ο οποίος ξεκίνησε στη Permian και έγινε διευθύνων σύμβουλος της Tom Brown Inc πριν από την είσοδό στη διοίκηση του πρώην προέδρου George W. Bush .
Η ομάδα συγκεντρώνει σχέδια για τη διοργάνωση συναντήσεων σε κοινότητες σε ολόκληρη την περιοχή, οπότε "όλοι έχουν φωνή" στην επιχείρηση. Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα ή σχέδιο για τον τρόπο με τον οποίο θα δαπανηθεί η αρχική συνεισφορά. Η ομάδα προσλαμβάνει προσωπικό και ψάχνει για χώρους γραφείων, συμπλήρωσε.
Την τελευταία δεκαετία, οι πολυάριθμες πηγές πετρελαίου της περιοχής και το χαμηλό κόστος παραγωγής οδήγησαν σε συνθήκες «αναζήτησης χρυσού» στην Permian.
Οι εταιρείες διοχετεύουν προσωπικό και εξοπλισμό στο πετρέλαιο, το οποίο αναμένεται να αντλήσει 3,7 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως μέχρι τον Δεκέμβριο, τέσσερις φορές πάνω το ποσοστό του το 2010, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πληροφοριών για τις Ενέργειες των ΗΠΑ ( ΕΙΑ).
Αυτή η έκρηξη έχει τους τοπικούς εργοδότες, συμπεριλαμβανομένων των εστιατορίων και των σχολικών συστημάτων, υπό την πίεση του προσωπικού που εγκαταλείπει τις δουλείες του για πετρελαϊκές εργασίες. Το ποσοστό ανεργίας του Midland ήταν 2,1% τον Οκτώβριο, σε σύγκριση με το ποσοστό 3,7% της χώρας.
Η άνοδος του σχιστολιθικού την τελευταία δεκαετία έχει επίσης οδηγήσει σε υπερπληθυσμό στο σχολείο, στην άνοδο των τροχαίων ατυχημάτων, στην αύξηση της χρήσης ναρκωτικών και στην καταπόνηση του ηλεκτρικού δικτύου λόγω της μεγάλης δραστηριότητας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης