Φυσικό Αέριο

Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream προς Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, σύμφωνα με τη ρώσικη Κommersant

Η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream προς Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας, σύμφωνα με τη ρώσικη Κommersant
Η Ουκρανία, μαζί με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αντιτίθεται στη δεύτερη γραμμή του προγράμματος TurkStream
Η ενεργειακή εταιρεία της Ρωσίας Gazprom θα επεκτείνει τη δεύτερη δέσμη του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα Kommersant.
Ειδικότερα, ο αγωγός θα έχει όδευση μέσα από τη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.
Η έναρξη των παραδόσεων φυσικού αερίου στη Βουλγαρία και τη Σερβία αναμένεται το 2020 και αναμένεται ότι οι ροές φυσικού αερίου στην Ουγγαρία θα αρχίσουν το 2021. Αυτή η επιλογή διαδρομής μέσω αυτών των χωρών σημαίνει ότι θα αποφευχθούν οι παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας.
Η Ουκρανία, μαζί με ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, αντιτίθεται στη δεύτερη γραμμή του προγράμματος TurkStream, καθώς θεωρεί ότι θα συμβάλει στην αύξηση του μονοπωλίου της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή αγορά φυσικού αερίου.
Η Kommersant επικαλείται πληροφορίες από τους διαχειριστές των χωρών που θα περάσει ο αγωγός. Σύμφωνα με αυτές, το κόστος επέκτασης του βουλγαρικού δικτύου θα ανέλθει σε 1,63 δις. δολάρια. "Τα στοιχεία των διαχειριστών στη Βουλγαρία, τη Σερβία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία από τον Οκτώβριο και Νοέμβριο, στα πλαίσια της διαδικασίας εξασφάλισης μελλοντικής χωρητικότητας, δείχνουν ότι η Gazprom έχει επιλέξει όδευση μέσω αυτών των χωρών για την επέκταση της δεύτερης γραμμής του Turkish Stream", σημειώνει η εφημερίδα.
Σήμερα η προσέγγιση της Gazprom ανταποκρίνεται εντελώς στη νομοθεσία της ΕΕ, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης