Επικαιρότητα

Poroshenko προς ΝΑΤΟ: Στείλτε πλοία στην Αζοφική θάλασσα – Ο Putin θέλει να την καταλάβει

Poroshenko προς ΝΑΤΟ: Στείλτε πλοία στην Αζοφική θάλασσα – Ο Putin θέλει να την καταλάβει
Να διερωτηθεί η Γερμανία τι θα κάνει ο Putin μετά αν δεν τον σταματήσουμε τώρα είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας
Έκκληση στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ και ειδικά στη Γερμανία να αναλάβουν δράση και να στείλουν πολεμικά πλοία στην Αζοφική θάλασσα προκειμένου να εμποδίσουν τον στόχο του προέδρου της Ρωσίας, Vladimir Putin που όπως λέει, δεν είναι άλλος από το να την καταλάβει απευθύνει ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Petro Poroshenko.
Στον απόηχο του θερμού επεισοδίου στη Μαύρη Θάλασσα που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα όταν ρωσικά πλοία εμβόλισαν ουκρανικά πολεμικά σκάφη με την κατηγορία ότι παραβιάζουν ρωσικά χωρικά ύδατα με αποτέλεσμα να συλλάβουν 24 Ουκρανούς στρατιώτες και να «δεσμεύσουν» τα πλοία, ο Poroshenko διατηρεί στα ύψη την ένταση.
«Η Γερμανία είναι ένας από τους πιο στενούς μας συμμάχους και ελπίζουμε ότι οι χώρες του NATO είναι πλέον διατεθειμένες να στείλουν πλοία στην Αζοφική Θάλασσα για να βοηθήσουν την Ουκρανία και για να εγγυηθούν την ασφάλεια.
Ο ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δεν θέλει τίποτε λιγότερο από το να καταλάβει την (Αζοφική) Θάλασσα.
Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει είναι η ενότητα του δυτικού κόσμου.
Η Γερμανία πρέπει επίσης να διερωτηθεί: τι θα κάνει ο Putin μετά αν δεν τον σταματήσουμε» είπε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Bild ο Poroshenko.
Το επεισόδιο στη Μαύρη Θάλασσα ήταν η πρώτη ανοικτή στρατιωτική αναμέτρηση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και τις συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία.
Σημειώνεται πως στην Ουκρανία έχει επιβληθεί από την περασμένη Δευτέρα 26/11 στρατιωτικός νόμος για 30 ημέρες σε δέκα παραμεθόριες και παράκτιες περιοχές της χώρας.
Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι ο νόμος, ο οποίος επιτρέπει την επιστράτευση πολιτών και την επίταξη μέσων, την απαγόρευση δημόσιων συγκεντρώσεων, τον έλεγχο του τι μεταδίδεται από τα ΜΜΕ, έχει «προληπτικό» χαρακτήρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης