Τελευταία Νέα

Έργα ΑΠΕ άνω των 2 GW έως το 2030 θα επιδιώξει η ΔΕΗ μετά την απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Έργα ΑΠΕ άνω των 2 GW έως το 2030 θα επιδιώξει η ΔΕΗ μετά την απορρόφηση της ΔΕΗ Ανανεώσιμες

Εγκρίθηκε από Δ.Σ. της ΔΕΗ Ανανεώσιμες η απορρόφηση της εταιρίας από τη μητρική

Το «πράσινο φως» για την απορρόφηση της εταιρείας από τη ΔΕΗ έδωσε την Παρασκευή (30/11) το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες.
Έτσι, η έγκριση αυτή ανοίγει τον δρόμο για την εκκίνηση των διαδικασιών της συγχώνευσης, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του έτους.
Υπενθυμίζεται πως ανάλογη έγκριση έχει ήδη δώσει το Δ.Σ. της ΔΕΗ, κατά τη συνεδρίασή του στις 20 Νοεμβρίου.
Μάλιστα, όπως ανέφερε στη σχετική της ανακοίνωση η ΔΕΗ, το Δ.Σ. όρισε την 31η Δεκεμβρίου 2018 ως ημερομηνία Ισολογισμού Μετασχηματισμού.
Ένας σημαντικός στόχος της απορρόφησης της ΔΕΗΑΝ από τη ΔΕΗ είναι η ενίσχυση και εντατικοποίηση της στρατηγικής στροφής της ΔΕΗ στις Ανανεώσιμες Πηγές, με το σύνολο της υποδομής της επιχείρησης να κινητοποιείται σε αυτήν την κατεύθυνση.
Σημειώνεται ότι, όπως έχει σημειώσει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης, στόχος είναι ο 15πλασιασμός του σημερινού δυναμικού της επιχείρησης σε ΑΠΕ, κάτι που μεταφράζεται σε πλέον των 2 GW έως το 2030.
Μάλιστα, ο επικεφαλής της ΔΕΗ έχει χαρακτηρίσει τις ανανεώσιμες πηγές «ατμομηχανή της ανάπτυξης της εταιρείας», όπως τα προηγούμενα χρόνια ήταν η ανέγερση των συμβατικών σταθμών παραγωγής και η κατασκευή των δικτύων μεταφοράς και διανομής.
Παράλληλα, με τη συγχώνευση της ΔΕΗΑΝ η διοίκηση στόχο έχει να δώσει αξία στους μετόχους της, οι οποίοι παρά το καλό ξεκίνημα του 2018 βλέπουν την μετοχή τους να έχει κατακρημνιστεί.

Αύξηση δυναμικού ΑΠΕ στα 500 MW

H ΔΕΗ Ανανεώσιμες σήμερα διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 160 MW σε σταθμούς ΑΠΕ, με στόχο να το ενισχύσει στα 500 MW μέχρι το 2020.
Μάλιστα, πέρα από τα μικρά υδροηλεκτρικά έργα, τις αιολικές και φωτοβολταϊκές μονάδες, στις επενδύσεις της περιλαμβάνεται και η αξιοποίηση της βιομάζας, με τη δημιουργία μίας μονάδας στο Αμύνταιο, οι οποίοι πέρα από την ηλεκτροπαραγωγή θα παρέχει και τηλεθέρμανση.
Επίσης, στα σχέδιά της είναι να αξιοποιήσει τα γεωθερμικά πεδία υψηλής θερμοκρασίας τεσσάρων περιοχών (Β. Λέσβου, Νισύρου, Μήλου – Κίμωλου – Πολύαιγου και χερσονήσου Μεθάνων), για τα οποία έχει μισθώσει από το ελληνικό Δημόσιο τα αποκλειστικά δικαιώματα έρευνας και διαχείρισης.
Έτσι, μαζί με την ΗΛΕΚΤΩΡ, η οποία ανακηρύχθηκε «υψηλότερη προσφέρουσα» στον σχετικό διαγωνισμό, θα ιδρύσει κοινή εταιρεία με σκοπό την ανάπτυξη γεωθερμικών σταθμών ισχύος 8 MW στη Λέσβο και 5 MW σε κάθε μία από τις υπόλοιπες περιοχές.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης