Πετρέλαιο

Πτώση των τιμών του πετρελαίου στο 5% - Στο επίκεντρο η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη

Πτώση των τιμών του πετρελαίου στο 5% - Στο επίκεντρο η συνάντηση των μελών του ΟΠΕΚ στη Βιέννη
Σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, αναφέρει ότι «οι αγορές πιστεύουν ότι η συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή θα κυμανθούν στα 1 με 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως»
Πτώση καταγράφει σήμερα Πέμπτη (6/12) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τις απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ εντός της ημέρας, κατά την οποία αναμένεται να υπάρξει μείωση της παραγωγής τον ερχόμενο έτος.
Ειδικότερα, περί τις 18.4 το brent υποχωρούσε κατά 4,52% στα 58,78 δολάρια ανά βαρέλι και το αργό κατά 5,07% στα 50,21 δολάρια.
Όπως αναφέρει σε σημείωμά της η τράπεζα ANZ, «οι αγορές πιστεύουν ότι η συμφωνία για περικοπές στην παραγωγή θα κυμανθούν στα 1 με 1,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως», ενώ αύριο (7/12) θα υπάρξει συνάντηση και με τη Ρωσία, ώστε να συζητηθούν επίσης πιθανές περικοπές στην παραγωγή.
Τέλος, σύμφωνα με σχόλιο του CNBC, ο ΟΠΕΚ θεωρείται ότι περιμένει τη Ρωσία πριν αποφασίσει το ακριβές επίπεδο περικοπών της παραγωγής.
Πέντε ανώνυμοι αντιπρόσωποι δήλωσαν στο Reuters πριν από τη συνάντηση ότι το προτιμώμενο επίπεδο μείωσης των προσφορών από την ομάδα θα εξαρτηθεί ουσιαστικά από τη συνεισφορά της Μόσχας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης