Περιβάλλον

Διπλασιασμός των δέντρων της Σουηδίας τα τελευταία εκατό χρόνια - Γιατί είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο;

Διπλασιασμός των δέντρων της Σουηδίας τα τελευταία εκατό χρόνια - Γιατί είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο;
Τα δέντρα αποτελούν κρίσιμο όρο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής
Πρόκειται για τη «γη των δέντρων» με το 70% του τοπίου της να καλύπτεται από δάση και σε λιγότερο από 100 χρόνια τα δασικά περιουσιακά της στοιχεία να έχουν διπλασιαστεί.
Ο λόγος για τη Σουηδία η οποία διαθέτει περισσότερα δάση σε σχέση με αυτά που είχε πριν από έναν αιώνα.
Ωστόσο, το ερώτημα έγκειται στο πως η Σουηδία κατάφερε να αναπτύξει την ξυλουργική της βιομηχανία και το επίπεδο κάλυψης δέντρων.
Η απλή απάντηση είναι ότι η Σουηδία φυτεύει περισσότερα δέντρα από ότι κόβει.
 
5
Η ετήσια ανάπτυξη ανέρχεται σε περίπου 120 εκατομμύρια δασικά κυβικά μέτρα και κάθε χρόνο περίπου 90 εκατομμύρια δάση κυβικά μέτρα αυτής της ανάπτυξης συλλέγονται. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Σουηδία απασχολεί ένα αειφόρο δασικό μοντέλο.
Ενώ η Σουηδία αναγνωρίζει τη σημασία του ξύλου για την εθνική οικονομία - η δασοκομική βιομηχανία απασχολεί άμεσα πάνω από 60.000 άτομα και είναι έμμεσα υπεύθυνη για περίπου 200.000 θέσεις εργασίας.

Γιατί είναι απαραίτητα τα δέντρα;

Τα δέντρα αποτελούν κρίσιμο όρο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
Η συμφωνία του Παρισιού αναγνωρίζει ότι τα δάση διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην επίτευξη των κλιματικών στόχων, αφαιρώντας το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα και αποθηκεύοντας άνθρακα σε δέντρα και εδάφη.
Σε μια προσπάθεια να μειωθεί η ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, οι χώρες σε όλο τον κόσμο φυτεύουν δέντρα.
Τα δάση είναι επίσης σημαντικά για τη βιοποικιλότητα και δισεκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται στα δάση για το φαγητό, την εργασία και το καταφύγιο.
Έχουν θετικό αντίκτυπο και στην υγεία και την ευημερία. Μελέτες δείχνουν ότι η ζωή κοντά σε ένα δάσος μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων στρες των ανθρώπων. Στη Σουηδία, ο χρόνος που περνάει στα δάση είναι μια από τις πιο δημοφιλείς δραστηριότητες αναψυχής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης