Ναυτιλία

Αναβαθμίζεται σε «Β2» η Navios Holdings από τη Moody's Investors Service

tags :
Αναβαθμίζεται σε «Β2» η Navios Holdings από τη Moody's Investors Service

Σταθερό το outlook

Σε «Β2» -από «Β3»- αναβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Navios Maritime Holdings η Moody's Investors Service, συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου, ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Παράλληλα, αναβάθμισε ομόλογα 650 εκατ. (από Β2 σε Β1) και 305 εκατ. δολαρίων (από Caa2 σε Caa1), με ωρίμανση το 2022.
Οι αξιολογήσεις της Navios Holdings αντανακλούν (1) το μεγάλο και ποικίλο στόλο της εταιρείας (2) την έμμεση διαφοροποίηση μέσω της Navios South American Logistics και των μεριδίων σε διάφορες συνδεδεμένες εταιρείες (3) τις αποδοτικές λειτουργίες ως αποτέλεσμα των οικονομιών κλίμακας, χάρη στο συνολικό μέγεθος του ομίλου Navios που περιλαμβάνει περισσότερα από 200 σκάφη (4) την έμπειρη ομάδα διαχείρισης (5) τη μειωμένη μόχλευση, που αναμένεται σε κάτω από 6x τους επόμενους 12-18 μήνες, από 9,4x το 2017 (7) τη βελτιωμένη ρευστότητα λόγω της αναμενόμενης θετικής ταμειακής ροής.

Τον περασμένο Νοέμβριο, υπενθυμίζεται, η Moody's αναβάθμισε σε «Β2» -από «Β3»- τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Navios Maritime Partners (συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου), ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Ο αμερικανικός οίκος επικαλούταν τη σταθερή βελτίωση της ναυτιλιακής αγοράς κατά το παρελθόν έτος, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση αντικατοπτρίζει:
(1) τη χαμηλή χρηματοοικονομική μόχλευση της εταιρείας  (2) το χαμηλό λειτουργικό κόστος που προέκυψε από τη σύμβαση διαχείρισης στόλου που υπογράφηκε με την Navios Maritime Holdings (3) Το σχετικά μικρό μέγεθος και η πρόσφατη επιθετική ανάπτυξη της NMM, με κάποια συγκέντρωση πελατών (4) τις σημαντικές επενδύσεις σε μια νέα συνδεδεμένη εταιρεία που επικεντρώνεται σε εμπορευματοκιβώτια, Navios Containers (5) την εγγενή μεταβλητότητα της επιχείρησης ναυτιλίας ξηρού φορτίου

Η ρευστότητα της Navios Partners ανερχόταν σε 58 εκατ. δολάρια στις 30 Σεπτεμβρίου 2018, με καμία ωρίμανση ομολόγου μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020.
Η Moody's αναμένει από την εταιρεία να δημιουργήσει θετικές ελεύθερες ταμειακές ροές που θα επαρκούν για την κάλυψη των απαιτήσεων και ένα μέτριο μέρισμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης