Τελευταία Νέα

Γαλλία: Αύξηση 18% στην παραγωγή αιολικής ενέργειας τον Νοέμβριο - Κερδίζουν έδαφος οι ΑΠΕ

Γαλλία: Αύξηση 18% στην παραγωγή αιολικής ενέργειας τον Νοέμβριο - Κερδίζουν έδαφος οι ΑΠΕ
Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, αυξήθηκε σχεδόν κατά 10% σε 4 TWh
Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανεμογεννήτριες στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 18,8% το Νοέμβριο σε 2,78 terawatt ώρες (TWh) λόγω της αυξημένης αιολικής χωρητικότητας που συνδέεται με το δίκτυο και των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, ανακοίνωσε την Παρασκευή 21/12/2018  ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου RTE.
Η ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές, εξαιρουμένης της υδροηλεκτρικής ενέργειας, αυξήθηκε σχεδόν κατά 10% σε 4 TWh κατά τη διάρκεια του μήνα σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ανέφερε η RTE στη μηνιαία έκθεσή της.
Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, η οποία αντιπροσωπεύει πάνω από το 75% των αναγκών ηλεκτρισμού της Γαλλίας, αυξήθηκε κατά 7,6% κατά τη διάρκεια της περιόδου σε 32,7 TWh, ενώ η παραγωγή θερμικής ενέργειας καυσίμων, άνθρακα και φυσικού αερίου μειώθηκε σχεδόν 20% σε 5,67 TWh σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο.
Η παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας ήταν σταθερή στα 3,9 TWh, ανέφερε η RTE.
Η γαλλική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας τον Νοέμβριο μειώθηκε κατά 2,8% σε 43,7 TWh σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα το 2017.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης