Χρηματιστήριο & Αγορές

Άγγιξε αλλά τελίκα δεν κράτησε τα 1.200 δολάρια η τιμή του χρυσού

tags :
Άγγιξε αλλά τελίκα δεν κράτησε τα 1.200 δολάρια  η τιμή του χρυσού
Ο χρυσός έχει κερδίσει 7% από το χαμηλό ενός μήνα που βρέθηκε στις 15η Δεκεμβρίου
(Upd) Δεν κατάφερε να κρατήσει τα 1200 δολάρια η τιμή του χρυσού και μετά από μιά άνοδο που έφθασε έως και τα 1202 δολάρια η ουγγιά γύρισε σε πτωτική κίνηση και στις 10:45 ώρα Ελλάδος η τιμή του βρισκόταν στα 1294 δολάρια.

Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν πάνω από τα 1.200 δολάρια η ουγγιά στο υψηλότερο επίπεδο  7 εβδομάδων, την Πέμπτη 12/1/2017, καθώς το δολάριο υποχώρησε μετά τις δηλώσεις του νέου  Πρόεδρου των ΗΠΑ  Donald Trump  καθώς παρέλειψε να αναφερθεί στα  δημοσιονομικά κίνητρα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου.

Οι αναλυτές προειδοποίησαν, ωστόσο, η αναβίωση του χρυσού από τα μέσα Δεκεμβρίου μπορεί να εξατμισθεί, γιατί το δολάριο είναι πιθανό να ανακάμψει αν ο Trump αποφασίσει να προχωρήσει τα οικονομικά σχέδια του.
Στην Spot αγορά ο χρυσός ήταν 0,78% σε 1,200.77 δολάρια ανά ουγγιά από 12:40 π.μ. ET (1740 GMT), ενώ άγγιξε ένα υψηλό στα  1,206.98 δολάρια, το ισχυρότερο της από 23η του Νοέμβρη.
Στις ΗΠΑ τα συμβόλαια του χρυσού αυξήθηκαν 0,34 % σε  1,200.7 δολάρια ανά ουγγιά.
Στην πρώτη συνέντευξή του ως εκλεγμένος πρόεδρος, ο Trump παραχώρησε μια ευρεία ενημέρωση που διήρκεσε περισσότερο από το αναμενόμενο, αλλά δεν περιείχε λεπτομέρειες σχετικά με φορολογικές ελαφρύνσεις και τις δαπάνες υποδομής, σύμφωνα με τους αναλυτές.
"Είναι ένα χάος ειλικρινά, είναι μια αντανάκλαση του γεγονότος ότι δεν υπάρχει σαφήνεια σχετικά με οικονομική πολιτική των ΗΠΑ.
Η Fed είναι τόσο συγκεχυμένη, όπως οι και εμείς, αν κρίνουμε από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δεκεμβρίου", δήλωσε ο Tom Kendall, επικεφαλής στρατηγικής πολύτιμων μέταλλα της Standard Bank.
Ο χρυσός έχει κερδίσει 7% από το χαμηλό ενός μήνα που βρέθηκε στις 15η Δεκεμβρίου
«Η μεγαλύτερη απειλή για το χρυσό κατά το πρώτο τρίμηνο είναι αν η νέα διοίκηση Trump μπορεί να ωθήσει προς τα εμπρός μια επιθετική δημοσιονομική ατζέντα, ιδίως ένα φορολογικό κίνητρο για τις εταιρείες των ΗΠΑ να επαναπατρίσουν τα κέρδη από τις  εξωχώριες εταιρεία," είπε ο Κένταλ.
Οι προσδοκίες μιας ισχυρότερης οικονομίας των ΗΠΑ και τα υψηλότερα επιτόκια είναι πιθανό να αποτελέσουν  χρυσό κάλυμμα, δήλωσε ο Carsten Menke, αναλυτής της Julius Baer στην Ελβετία.
"Παρά το ότι είναι στα 1.200 δολάρια ανά ουγγιά, δεν βλέπουμε καμία  διαρκή ανάκαμψη για το χρυσό," τόνισε. «Η αγορά δεν είχε υποστήριξη από τη φυσική αγορά ... που πιστεύουμε ότι αποτελεί προϋπόθεση για μια διαρκή ανάκαμψη."

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης