Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Oι ενεργειακές μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι κόντρα στις διακυμάνσεις των αγορών

Oι ενεργειακές μετοχές θα πρωταγωνιστήσουν και πάλι κόντρα στις διακυμάνσεις των αγορών

Τι δείχνουν τα δεδομένα για μετοχές και ελληνικούς δείκτες

Eλκυστικές έχουν καταστεί μετά τις διορθώσεις του 2018 οι μετοχές του ευρύτερου ενεργειακού κλάδου.
Στον πιο κάτω πίνακα της BETA ξεχωρίζουν σαν αποτιμήσεις λόγω κερδών και μερισμάτων με σημαντικά περιθώρια ανόδου οι Μυτιληναίος, Μότορ Όιλ και Ελληνικά Πετρέλαια.
Μονοψήφιες σχέσεις τιμών προς κέρδη αλλά και υψηλές μερισματικές αποδόσεις τις φέρνουν στην πρώτη γραμμή των επιλογών.
Ο πίνακας είναι με τιμές Πέμπτης 3/1/2018.
Βιοχάλκο, ΕλβαλΧαλκόρ που είναι καταφανώς υποτιμημένη αλλά και CENERGY με ανεκτέλεστο υπόλοιπο 710 εκατ στις επιλογές για το 2019.

 
Οι αποτιμήσεις της ΒΕΤΑ

 

beta3.4.19


January effect βλέπει η FAST FINANCE που προσθέτει στις επιλογές της τον ΑΔΜΗΕ


Μπορεί το ξεκίνημα του 2019 να ξεκίνησε με απώλειες παρόλα αυτά το κλείσιμο της εβδομάδας μας βρήκε με κέρδη της τάξεως του 2%.
Όλα δείχνουν ότι μπαίνουμε σε μία χρονική αλλά και σε τιμές αντίδραση μετά την πολύμηνη πτώση με τον Ιανουάριο να είναι ιδανική αφετηρία.
Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα και στο βάθος το πού σημαντικό 648-662 επίπεδο που είναι και κύρια μας αντίσταση σε εβδομαδιαίο γράφημα. Η ζώνη των 600 μονάδων δείχνει ότι ανθίσταται σαν στήριξη με τον τζίρο να σβήνει κάθε φορά που δοκιμάζεται.
Ο τραπεζικός παραμένει σε απραξία παρόλα αυτά είναι και ο μόνος κλάδος που μας έχει δώσει ημερήσιο αγοραστικό σήμα με κοντινό στοπ στο 398.
Ιδιαίτερα νέα δεν έχουμε με μόνο δεδομένο την πολιτική σκηνή που σε περίπτωση που βγάλει νέο είναι ικανή να κάνει και την διαφορά στην αγορά. Είθε το 2019 να βγάλει αρκετά deals που τόσο πολύ μας έχουν λείψει το προηγούμενο διάστημα. 
Προς το παρόν περιμένουμε εξελίξεις από την ΔΕΗ με τις προσφορές για τις λιγνιτικές μονάδες που ακόμα και παράταση να πάρουν μέχρι τον Μάρτη θα έχει βρεθεί λύση.
Μπροστά μας η έξοδος του Τιτάνα στις Βρυξέλες μετά και την Βιοχάλκο με τον τίτλο να είναι μία πολύ καλή αμυντική επιλογή έχοντας και πολύ καλή διαγραμματική μεγάλη εικόνα.
Στις επιλογές μας προσθέσαμε τον ΑΔΜΗΕ, την EUROBANK και την μικρή ENTERSOFT που όλα δείχνουν πως η πορεία της τα τελευταία χρόνια είναι εξαιρετική και πως έχει όλα τα εχέγγυα σαν εταιρία να πάει πολύ υψηλότερα.  
Να αναφερθούμε λίγο στις επιλογές μας για το 2018 και να πούμε ότι υπέρ απόδωσαν του ΓΔ κατά 10,66% κλείνοντας με απώλειες 12,90% σε μία πολύ δύσκολη χρονιά για το Ελληνικό χρηματιστήριο. Στα νέα μας στατιστικά τώρα ο ΓΔ βρίσκεται στο +0,39% από αρχές έτους, με τον FTSE25 στο +1,18% ,  τον τραπεζικό στο -3,02% και τον ftsem στο -1,46%.
Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε πτωτικοί με την ζώνη του 648-662 να είναι σημαντική μας αντίσταση ενώ μία κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στην ζώνη του 710. Από την άλλη όλα δείχνουν ότι από την πολύ σημαντική  ζώνη του 600 έχει ξεκινήσει μία αντίδραση που θα μπορούσε να μας δώσει σημαντικές ανάσες που θα πρέπει να ακολουθηθούν και από νέα στην πορεία.
Θυμίζουμε πως το 2019 είναι μία εκλογική χρονιά και κάποια στιγμή η αγορά θα αρχίσει να προεξοφλεί πιθανή αλλαγή πολιτικής.
Τώρα αν στην πορεία δούμε πιο σύντομα πολιτικά γεγονότα το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κινηθεί ανάλογα πιο γρήγορα.

ΕΛΠΕ
Κράτησε χαρακτήρα σε όλο το διάστημα της πτώσης στην αγορά με την ζώνη του 780-800 να είναι κύρια αντίσταση.

00


ΕΛΧΑ

Θα την θυμηθούνε κάποια στιγμή. Από επενδύσεις πετάει.
Το 135 κοντινή αντίσταση 152 κύρια σε μεγάλη εικόνα.
Σε εβδομάδα είναι Long με το στοπ στο 111
Σε ημερήσιο σορτ με το στοπ στο 12750

6565







Μυτιληναίος

67


FTSE 25

6



www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης