Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Από το πυρηνικό εργοστάσιο της Fortum το 11% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας το 2018

Από το πυρηνικό εργοστάσιο της Fortum το 11% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας το 2018
Οι επενδύσεις της Fortum στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Loviisa το 2018 ανήλθαν σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ
Από τον φινλανδικό πυρηνικό σταθμό Loviisa της Fortum, παρήγαγε το 11% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας η Φινλανδία το 2018, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας.
Ειδικότερα, η Fortum δήλωσε ότι το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας δημιούργησε ένα καθαρό σύνολο 7,79 terawatt-ώρες άνευ άνθρακα ισχύος.
Ως αποτέλεσμα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου, η Φινλανδία απελευθέρωσε περίπου 6 εκατομμύρια τόνους λιγότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με την αντίστοιχη ποσότητα ηλεκτρικής ενέργειας που βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα.
Σύμφωνα με την κορυφαία εταιρεία ενέργειας της Φινλανδίας, το 2018, οι διακοπές της ηλεκτρικής ενέργειας αντικατοπτρίζονται στους συντελεστές φορτίου των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής.
Ο συντελεστής φόρτωσης της μονάδας Loviisa 1 ήταν 90,9% ενώ η μονάδα 2 καταγράφηκε στο 85,9%.
Η μονάδα 1 υπέστη σύντομη διακοπή ανεφοδιασμού που διαρκεί μόλις 26 ημέρες, ενώ η μονάδα 2 είχε εκτεταμένη ετήσια διακοπή σχεδόν 47 ημερών.
"Το 2018 βελτιώθηκε η ασφάλεια και η χρηστικότητα του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής, για παράδειγμα με εκσυγχρονισμό του συστήματος αυτοματισμού και βελτιώσεις ασφαλείας του δευτερεύοντος κυκλώματος", δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής του εργοστασίου Thomas Buddas.
Οι επενδύσεις της Fortum στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής Loviisa το 2018 ανήλθαν σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ - αύξηση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τα 90 εκατομμύρια ευρώ το 2017.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης