Διεθνή

Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος υπαναχώρησαν από τα υπεσχημένα – Δεν φεύγει ο τουρκικός στρατός

Ερντογάν: Ελλάδα και Κύπρος υπαναχώρησαν από τα υπεσχημένα – Δεν φεύγει ο τουρκικός στρατός
Ισχυρίστηκε ότι η Τουρκία μετέβη στις διαπραγματεύσεις τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος στο Νταβός για λύση του Κυπριακού προβλήματος
Την άτεγκτη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό φανέρωσε ο Πρόεδρος της χώρας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σήμερα (13/1) μετά την πρωινή προσευχή της Παρασκευής.
Όπως γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η Cumhurriyet, ο Ερντογάν ερωτηθείς για την Διάσκεψη της Γενεύης υποστήριξε, ότι η μόνη ειλικρινής στάση ήταν αυτή της τουρκοκυπριακής πλευράς, ιδιαίτερα σε ό, τι αφορά τα ζητήματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Ισχυρίστηκε ακόμη, ότι η Τουρκία μετέβη στις διαπραγματεύσεις τηρώντας την υπόσχεση που είχε δώσει ο ίδιος στο Νταβός για λύση του Κυπριακού προβλήματος και κατηγόρησε Ελλάδα και Κύπρο για υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις τους.
Απέκλεισε δε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την Μεγαλόνησο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «θα συνεχίσουμε να έχουμε τον ίδιο αριθμό στρατιωτικών δυνάμεων στη Νότια Κύπρο και στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, όπως μέχρι σήμερα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης