Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Τροφοδότηση της ηλεκτρικής ισχύος των ΗΠΑ από ΑΠΕ και φυσικό αέριο το 2019

Τροφοδότηση της ηλεκτρικής ισχύος των ΗΠΑ από ΑΠΕ και φυσικό αέριο το 2019
Οι περισσότερες «αποχωρήσεις» άνθρακα στις Η.Π.Α. προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους
Από το φυσικό αέριο και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα προέρχεται κυρίως το 2018 η νέα ηλεκτρική ισχύς των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Το 2019, η προσθήκη 23,7 GW νέας χωρητικότητας ηλεκτρικής ενέργειας εκτιμάται για τις ΗΠΑ, ενώ 8,3 GW αποζημιώσεων για παραγωγική ικανότητα αναμένονται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι προσθήκες χωρητικότητας στις Η.Π.Α. συνίστανται κυρίως από τον άνεμο με 46%, το φυσικό αέριο με 34% και τα ηλιακά φωτοβολταϊκά με 18%, ενώ το υπόλοιπο 2% αναμένεται να προέρχεται από άλλες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από την χωρητικότητα αποθήκευσης μπαταριών.
Περισσότερο από το ήμισυ των προγραμματισμένων προσθηκών δυναμικότητας το 2019 θα προέρχονται από τις αμερικανικές πολιτείες του Τέξας, της Αϊόβα και του Ιλλινόις.
Για την ηλιακή ενέργεια, σχεδόν οι μισές από τις προσθήκες χωρητικότητας 4,3 GW βρίσκονται σε τρεις πολιτείες - το Τέξας, την Καλιφόρνια και τη Βόρεια Καρολίνα. Εκτός από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, άλλες βιομηχανίες, όπως ο οικιακός και ο εμπορικός τομέας, εγκαθιστούν επίσης φωτοβολταϊκά.

Προσπάθειες για απεξάρτηση από άνθρακα
Οι περισσότερες «αποχωρήσεις» άνθρακα στις Η.Π.Α. προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν στο τέλος του τρέχοντος έτους.
Η χωρητικότητα των 4,5 GW άνθρακα αναμένεται να αποσυρθεί το 2019. Το ποσό αυτό είναι σχετικά μικρό σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, δεδομένου ότι το δυναμικό των 13,7 GW αποσύρθηκε το 2018 - η δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα άνθρακα που αποχώρησε στις ΗΠΑ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης