Τελευταία Νέα
Φυσικό Αέριο

Κατά 6% υποχώρησε το 2018 η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία - Νέα δεδομένα το 2019

Κατά 6% υποχώρησε το 2018 η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία - Νέα δεδομένα το 2019
Η καθημερινή κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία έφθασε σε ιστορικό ρεκόρ ύψους 245 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου
Κατά 6% μειώθηκε η ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία σε περίπου 50 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα το 2018, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της τουρκικής εταιρείας Petroleum Pipeline Corporation (BOTAS) σήμερα (11/1).
Η κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία υποχώρησε λόγω των σταθερών θερμοκρασιών άνω του μέσου όρου κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018.
Η κατανάλωση φυσικού αερίου στη χώρα έφθασε στο ρεκόρ το 2017 με 53,85 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Πέρυσι, ο υψηλότερος αριθμός κατανάλωσης φυσικού αερίου ήταν τον Ιανουάριο με 6,35 δισ. κυβικά μέτρα και ο χαμηλότερος ήταν τον Ιούνιο με 2,85 δισ. κυβικά μέτρα.
Τον Ιανουάριο του 2018, η χώρα έσπασε για πρώτη φορά σε μηνιαία βάση ρεκόρ εισαγωγών φυσικού αερίου, που υπερβαίνει τα 6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Αυτό οφείλεται στη μειωμένη παραγωγή σε υδροηλεκτρικές μονάδες, η οποία αντισταθμίστηκε από την υψηλότερη παραγωγή σε μονάδες που λειτουργούν με φυσικό αέριο.


Με ρεκόρ κατανάλωσης ξεκινά το 2019
Η καθημερινή κατανάλωση φυσικού αερίου στην Τουρκία έφθασε σε ιστορικό ρεκόρ ύψους 245 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την Τρίτη 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας της Τουρκίας, Fatih Donmez, που απέδωσε την αυξημένη ζήτηση στις εξαιρετικά κρύες συνθήκες τον μήνα που διανύουμε.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης