Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Αύξηση της ηλιακής ενέργειας κατά 50% το 2019 στην Ευρώπη - Σε ρόλο οδηγού Κίνα και ΗΠΑ

Αύξηση της ηλιακής ενέργειας κατά 50% το 2019 στην Ευρώπη - Σε ρόλο οδηγού Κίνα και ΗΠΑ
Η Ινδία είναι πιθανότερο να προβλέψει μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης χάρη στο ευνοϊκό της περιβάλλον και την ενθάρρυνση των πολιτικών της τοπικής κυβέρνησης
Κατά 7,7% προβλέπεται η αύξηση της ηλιακής ενέργειας το 2019 από την Energy Trend.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και τις μειωμένες τιμές των μονάδων, η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάζει την μεγαλύτερη ανάπτυξη.
Ειδικότερα, για το 2019 η ζήτηση ενδεχομένως να ξεπεράσει το 50%.
Παράλληλα, το τρέχον έτος η Κίνα και οι ΗΠΑ θα είναι οι δύο μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο, ενώ η Ινδία θα είναι η χώρα με την τρίτη υψηλότερη ζήτηση φωτοβολταϊκών και η Ιαπωνία η τέταρτη.
Μετά το 2019, η Ινδία είναι πιθανότερο να προβλέψει μεγαλύτερη αύξηση της ζήτησης χάρη στο ευνοϊκό της περιβάλλον και την ενθάρρυνση των πολιτικών της τοπικής κυβέρνησης.

6456546



«Ηλιακή έκρηξη» στη Μέση Ανατολή

Άλλες αναδυόμενες αγορές όπως η Νοτιοανατολική Ασία, η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Λατινική Αμερική άρχισαν να σημειώνουν άνοδο το 2018.
Η ζήτηση στη Μέση Ανατολή θα αυξηθεί περαιτέρω το 2019 περίπου 50% σε ετήσια βάση.

Τέλος, αναφορικά με την πορεία των τιμών, η Energy Trend εκφράζει την πεποίθηση ότι η φωτοβολταϊκή βιομηχανία έχει αντιμετωπίσει αρκετές κρίσιμες προκλήσεις καθώς και ανασχηματισμούς το 2018.
Ενόψει αυτών των εξελίξεων, ο κλάδος αναμένεται να γίνει πιο υγιής και πιο σταθερός μακροπρόθεσμα. Καθώς οι τιμές της αλυσίδας εφοδιασμού συνεχίζουν να μειώνονται, η φωτοβολταϊκή βιομηχανία αναμένεται να προσεγγίσει την ισοτιμία του δικτύου με λιγότερες επιδοτήσεις.
Η δημοτικότητα των μη επιδοτούμενων συστημάτων και το πραγματικό ενιαίο κόστος ενέργειας (LCOE) θα αποτελέσουν στο μέλλον δείκτες τιμών για τις αλυσίδες εφοδιασμού. (HCN)


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης