Αναλύσεις

Energy & Capital: Ποιες μετοχές σε χρυσό και άργυρο επιφυλάσσουν κέρδη για τους επενδυτές

Energy & Capital: Ποιες μετοχές σε χρυσό και άργυρο επιφυλάσσουν κέρδη για τους επενδυτές
Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1.200 δολ./ουγγιά και αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική κίνηση
Τέσσερις είναι οι μετοχές στις οποίες πρέπει να επενδύσουν όσοι ποντάρουν στα πολύτιμα μέταλλα, σύμφωνα με την Energy & Capital.
Η τιμή του χρυσού ξεπέρασε τα 1.200 δολ./ουγγιά και αναμένεται να συνεχίσει την ανοδική κίνηση, καθώς μετά τη συνέντευξη τύπου του Donald Trump, η αβεβαιότητα για τις πολιτικές που θα εφαρμόσει παραμένει ζωντανή.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της Energy & Capital, η συνέντευξη του Trump αποτέλεσε χάσιμο χρόνου, καθώς δεν μας έκανε σοφότερους σχετικά με τις πολιτικές που σκοπεύει να εφαρμόσει από τις 20 Ιανουαρίου 2017, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνει και επισήμως τη διακυβέρνηση των ΗΠΑ.
Ο νέος Πρόεδρος θα πρέπει να διαχειριστεί ένα δημόσιο χρέος το οποίο ξεπερνά τα 20 τρισ. δολ.
Πως θα αντιμετωπίσει ο Trump το υψηλό δημόσιο χρέος; Απλώς θα το αγνοήσει, εκτιμά η Energy & Capital.
Αυτό είναι ένα στοιχείο το οποίο θα ενισχύσει την αβεβαιότητα στην αγορά και θα ενισχύσει βραχυπρόθεσμα τις τιμές του χρυσού.
Για τους επενδυτές, αυτό θα αποτελέσει μια ευκαιρία για εύκολα κέρδη.
Αυτές είναι οι δύο μετοχές τις οποίες προτείνουν οι αναλυτές:

Η Barrick είναι η μεγαλύτερη και πιο γνωστή παραγωγός χρυσού στον πλανήτη και αποτελεί must για όποιον επιλέγει να επενδύσει στο κίτρινο μέταλλο.



Η Royal Gold είναι η μεγαλύτερη εταιρία διαχείρισης συμβολαίου χρυσού και αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές των επενδυτών.




Ευκαιρίες εντοπίζονται και στον άργυρο, με την Energy & Capital να προτείνει δύο μετοχές, αν και διευκρινίζει ότι παραμένει πιο bullish για τις τιμές του χρυσού και για τις μετοχές που σχετίζονται με το πολύτιμο μέταλλο.
Οι αναλυτές προτείνουν τη μετοχή της Pan American Silver , η οποία μπορεί να μην αποτελεί τη μεγαλύτερη παραγωγό ασημιού, ωστόσο αποτελεί κορυφαία επιλογή μεταξύ των επενδυτών.



Προτείνει επίσης τη μετοχή της Silver Wheaton, την οποία η Energy & Capital χαρακτηρίζει ένα ισχυρό buy για μεσοπρόθεσμα κέρδη.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης