Ασία

Το Βιετνάμ αναζητά ξένους επενδυτές για την μεγαλύτερη κρατική ενεργειακή εταιρείας

Το Βιετνάμ αναζητά ξένους επενδυτές για την μεγαλύτερη κρατική ενεργειακή εταιρείας
Το Βιετνάμ προσδοκά να εισπράξει περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια πουλώντας ακόμη και πάνω από το 50% των μετοχών της εταιρείας.
Η κυβέρνηση του Βιετνάμ αναζητά ξένους επενδυτές, προκειμένου να αγοράσουν ένα σημαντικά μεγάλο μερίδιο της μεγαλύτερης κρατικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου και δεύτερης μεγαλύτερης παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας PetroVietnam Power Corp., στην τελευταία προσπάθεια του κομμουνιστικού καθεστώτος να ανοίξει την οικονομία της χώρας, όπως γράφει η Wall Street Journal.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ο υπουργός Βιομηχανίας της χώρας Phan Dang Tuat, της δήλωσε ότι η πώληση πακέτου μετοχών της εταιρείας θα μπορούσε να αποφέρει στα κρατικά ταμεία περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια και ότι τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση περισσότερων έργων ηλεκτροδότησης στη χώρα.
Συγκεκριμένα όπως είπε στη Wall Street Journal, η κυβέρνηση επιδιώκει να βρει στρατηγικούς επενδυτές για την PetroVietnam Power Corp. και ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε τελικά να μειώσει τη συμμετοχή της στην εταιρεία κάτω από το 50%.
Η παραγόμενη ισχύς ηλεκτρικής ενέργειας της PetroVietnam ήταν 21,2 εκατομμύρια KWh το 2016, αντιπροσωπεύοντας το 12% της συνολικής παραγόμενης ισχύος της χώρας.
Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει τα έσοδα της το 2017 κατά 9,3% στα 1,29 δισ. δολάρια.
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, οι ξένοι επενδυτές ψάχνουν να αγοράσουν όσο το δυνατόν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία στο Βιετνάμ, η οικονομία του οποίου είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες του κόσμου.
Η δε χρηματιστηριακή αγορά της χώρας είχε το 2016 μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ασία, με τον δείκτη αναφοράς να καταγράφει άνοδο περίπου 15%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης