Επιχειρήσεις

Η Glencore κοντά σε deal 500 εκατ. δολ. για την αγορά σιδηρομεταλλεύματος από την βραζιλιάνικη CSN

tags :
Η Glencore κοντά σε deal 500 εκατ. δολ. για την αγορά σιδηρομεταλλεύματος από την βραζιλιάνικη CSN
Η Glencore θα λάβει 20 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος σε διάστημα πέντε ετών
Η Glencore βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας με την βραζιλιάνικη εταιρεία Companhia Siderurgica Nacional (CSN)
για την πληρωμή ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων φορτίων σιδηρομεταλλεύματος που πρόκειται να παραδοθούν σε διάστημα πέντε ετών, δήλωσαν πηγές του Reuters.
Σύμφωνα με μια πηγή, η Glencore η οποία θα λάβει 20 εκατομμύρια τόνους σιδηρομεταλλεύματος κατά τη διάρκεια της περιόδου, θα υπογράψει τη συμφωνία το αργότερο το πρώτο τρίμηνο.
Η χαλυβουργική εταιρεία της Βραζιλίας σκοπεύει να μειώσει τα χρέη τα οποία συσσωρεύτηκαν μετά από την πορεία των τιμών σιδήρου και χάλυβα το 2015-2016 και την έντονη ύφεση στη Βραζιλία, ωθώντας τους επενδυτές να ζητήσουν πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Σύμφωνα με τις πηγές η Glencore  θα εξασφαλίσει στήριξη από τις τράπεζες για τη συμφωνία με την CSN.
Η συμφωνία με την Glencore έρχεται σε αντίθεση με τις αυξανόμενες τιμές του σιδηρομεταλλεύματος, μετά την κατάρρευση ενός φράγματος απορριμμάτων της Vale που ανάγκασε την επιχείρηση να ανακοινώσει σχέδια για μείωση του 10% της παραγωγής της.
Οι τιμές των σιδηρομεταλλεύματος  του δείκτη SH-CCN-IRNOR62 διαπραγματεύονταν την Πέμπτη στα 85,3 δολάρια τον τόνο, αφού πρώτα υποχώρησαν στα $ 38,50 ανά τόνο στο τέλος του 2015.
Για να μειώσει τα χρέη, η CSN πούλησε την αμερικανική της μονάδα έναντι 400 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι και ο διευθύνων σύμβουλος Benjamin Steinbruch υποσχέθηκε να πουλήσει περιουσιακά στοιχεία αξίας ενός επιπλέον δισεκατομμυρίου δολαρίων, αν και καμία από αυτές τις πωλήσεις δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί.
Ένα δικαστήριο αποφάσισε τον Αύγουστο να μην επιτρέψει στην εταιρεία να πληρώσει μερίσματα.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης