Τελευταία Νέα
Πετρέλαιο

Πτώση 10% στην κατανάλωση βενζίνης και 8% στο ντίζελ τον Ιανουάριο του 2019 - Υφεσιακές συνθήκες

Πτώση 10% στην κατανάλωση βενζίνης και 8% στο ντίζελ τον Ιανουάριο του 2019 - Υφεσιακές συνθήκες

Το αποτέλεσμα είναι το 2018 να κλείσει με αρνητικό πρόσημο, της τάξης του -3%. Ένα ποσοστό που έρχεται να προστεθεί στη «βουτιά» περίπου -40% που έχει καταγράψει ο κλάδος των πετρελαιοειδών στα χρόνια της οικονομικής κρίσης

Με πτώση της τάξεως του 10% έκλεισαν οι πωλήσεις βενζινών τον Ιανουάριο και 8% του ντίζελ κίνησης, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου για τις νέες επιχειρηματικές κινήσεις της ΕΛΙΝΟΙΛ ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κ.Γιάννης Αληγιζάκης.
«Η αγορά υγρών καυσίμων δεν έχει πιάσει πάτο» υπογράμμισε μεταξύ άλλων.
Όπως πρόσθεσε, τα στοιχεία του Ιανουαρίου έρχονται να προστεθούν στην υποχώρηση που εμφανίζει η αγορά των καυσίμων κίνησης από το προηγούμενο φθινόπωρο. Έτσι, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι πωλήσεις κινούνται πτωτικά με ποσοστά από -4% έως -9%.
Το αποτέλεσμα είναι το 2018 να κλείσει με αρνητικό πρόσημο, της τάξης του -3%. Ένα ποσοστό που έρχεται να προστεθεί στη «βουτιά» περίπου -40% που έχει καταγράψει ο κλάδος των πετρελαιοειδών στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΙΛ, η πτωτική πορεία που σημειώνεται από τον Οκτώβριο επιβεβαιώνει την έκθεση του ΟΟΣΑ τον Μάιο, η οποία διέβλεπε αρνητικές παρενέργειες στην οικονομία από το φθινόπωρο, λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου η οποία δημιουργεί αβεβαιότητα. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι το αποτέλεσμα του περιορισμένου διαθέσιμου εισοδήματος του Έλληνα καταναλωτή, λόγω των μεγάλων φορολογικών υποχρεώσεων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης