Η Harmony Gold θα κατασκευάσει ηλιακή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 300 MW

Η Harmony Gold θα κατασκευάσει ηλιακή μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας 300 MW
Στόχος να αντιμετωπίσει τις διακοπές ενέργειας από την  Eskom
Η νοτιοαφρικανική εταιρεία εξόρυξης Harmony Gold βρίσκεται σε συνομιλίες για την κατασκευή ενός σταθμού ηλιακής ενέργειας ισχύος 30 megawatt στην επαρχία Free State προκειμένου να προμηθεύσει ορισμένες από τις δραστηριότητές της και να περιορίσει το κόστος ενέργειας και την εξάρτηση από την Eskom.
Η Eskom, η οποία παράγει πάνω από το 90% της ηλεκτρικής ενέργειας της Νότιας Αφρικής, επιβαρύνεται με χρέη άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αναγκάστηκε να προχωρήσει στις χειρότερες περικοπές ηλεκτρικές ενέργειας στη χώρα τις τελευταίες ημέρες.
Τα προβλήματα της Eskom είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος για τους χρήστες βαριάς ενέργειας στη Νότιο Αφρική, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις εξόρυξης χρυσού.
"Ο λογαριασμός ης  Eskom είναι τεράστιος. Το να αντικαταστήσουμε τηον Eskom θα ήταν μια πλάνη, δεν θα μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Μπορούμε, ωστόσο, όπου έχουμε μακροπρόθεσμα έργα, να ξεκινήσουμε να κατασκευάζουμε ηλιακές εγκαταστάσεις ", δήλωσε ο CEO της Harmony Peter Steenkamp.
Η Harmony δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την κρατική ρυθμιστική αρχή ενέργειας σχετικά με την άδεια κατασκευής ενός ηλιακού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στο Welkom στην επαρχία του Free State.
"Έχουμε περάσει από τη διαδικασία προμηθειών και τώρα καταφέραμε να συνεργαστούμε με έναν προγραμματιστή και έναν επενδυτή σε εγκατάσταση 30 MW στο Welkom, η οποία θα περιορίσει κάποια από την εξάρτησή μας από την Eskom", δήλωσε η Melanie Naidoo-Vermaak, υπεύθυνη για την αειφόρο ανάπτυξη στην Harmony.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης