Τελευταία Νέα
Ηλεκτρισμός

Ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία τον Ιανουάριο 2019 λόγω του ψύχους

Ρεκόρ στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στη Φινλανδία τον Ιανουάριο 2019 λόγω του ψύχους

Σε υψηλό όλων των εποχών  η κατανάλωση που διαμορφώθηκε στα 9.335 γιγαβάτ/ώρα

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας έφθασε σε μηνιαίο υψηλό τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Finnish Energy (ΕΤ) την Τετάρτη 20/2/2019, επικαλούμενη τις αυξημένες βιομηχανικές ανάγκες λόγω της ανάκαμψης της οικονομίας και του πιο κρύου χειμώνα από τον συνηθισμένο.
Η αξιοπιστία της τροφοδοσίας ενέργειας είναι ζωτικής σημασίας για τη φινλανδική βιομηχανία, η οποία περιλαμβάνει μεγάλους καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας όπως οι κατασκευαστές πολτού και χαρτιού UPM και Stora Enso.
Η Finnish Energy ανακοίνωσε  ότι πέρυσι οι αυξανόμενες απαιτήσεις ενέργειας της χώρας θα μπορούσαν να ξεπεράσουν την προσφορά και οι επιχειρήσεις κινδύνευαν να μειώσουν τη χρήση ενέργειας σε περίπτωση τεχνικής αποτυχίας λόγω της στενής ισορροπίας του συστήματος.
Η Φινλανδία κατανάλωσε ρεκόρ 9.335 γιγαβάτ/ώρα  κατά τη διάρκεια του μήνα και έπρεπε να εισαγάγει το ένα τέταρτο αυτού, πλησιάζοντας  το ρεκόρ εισαγωγής του 2016.
Ο Ιανουάριος στη Φινλανδία ήταν ψυχρότερος από τα προηγούμενα χρόνια και στις μεγάλες πόλεις η μέση θερμοκρασία ήταν περίπου 4 βαθμούς χαμηλότερη από τον ίδιο μήνα το 2018.
"Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας ενισχύθηκε από τη χρήση ηλεκτρισμού από τη βιομηχανία. Η χημική βιομηχανία και η επεξεργασία μετάλλων αύξησαν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά περίπου 3% ", ανέφερε η ΕΤ.
Η στέγαση, η γεωργία, οι υπηρεσίες και οι κατασκευές αύξησαν επίσης την κατανάλωσή τους, πρόσθεσε.
Η Φινλανδία βασιζόταν στο να θέσει σε λειτουργία ένα σημαντικό πυρηνικό εργοστάσιο, Olkiluoto 3, αλλά οι καθυστερήσεις στο έργο σημαίνουν ότι θα εξακολουθήσει να βασίζεται στις εισαγωγές κυρίως από τη Σουηδία και τη Ρωσία.
Η Φιλανδία φιλοξενεί σήμερα μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία δεδομένων με έντονες εξουσίες, και ελπίζει να πείσει περισσότερους γίγαντες της Silicon Valley για την κατασκευή εγκαταστάσεων στη χώρα.
Τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ET η Φινλανδία χρησιμοποίησε 2% περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια απ’ ότι το 2018 σε ετήσια βάση, φθάνοντας συνολικά 87 terawatt/ ώρα, με την κατανάλωση να αυξάνεται κατά το ίδιο ποσοστό, απαιτώντας το 47% της ηλεκτρικής ενέργειας της Φινλανδίας.
Το προηγούμενο ρεκόρ μηνιαίας κατανάλωσης ήταν τον Ιανουάριο του 2016 και έσπασε την τελευταία μέρα του περασμένου μήνα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης