Ενέργεια

Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του ΕΣΜΥΕ για τα μικρά υδροηλεκτρικά στην έκθεση Verde Tec 2019

tags :
Με επιτυχία στέφθηκε η ημερίδα του ΕΣΜΥΕ για τα μικρά υδροηλεκτρικά στην έκθεση Verde Tec 2019
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση
Η Ελλάδα πρέπει να ακολουθήσει τον δρόμο που δείχνει η Ευρώπη, όπου τα ΜΥΗΕ είναι ο βασικός ενεργειακός πυλώνας όλων των ευρωπαϊκών χωρών, είναι το βασικό μήνυμα της ημερίδας «Μικρά Υδροηλεκτρικά Έργα: προκλήσεις και προοπτικές στη νέα αγορά ενέργειας», που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019 στη Verde Tec 2019.
Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η ημερίδα του ΕΣΜΥΕ, η οποία χαρακτηρίστηκε από σημαντικές ομιλίες οι οποίες κέρδισαν τις εντυπώσεις του μεγάλου πλήθους των συμμετεχόντων, που γέμισαν την συνεδριακή αίθουσα της έκθεσης.
Την ημερίδα προλόγισε και καλωσόρισε τους συμμετέχοντες ο πρόεδρος του ΕΣΜΥΕ, κος Κωνσταντίνος Βασιλικός ο οποίος έδωσε το στίγμα της ημερίδας φωτογραφίζοντας τη σημερινή κατάσταση του κλάδου των ΜΥΗΕ και την πολλαπλή και σημαντική συμβολή τους στην αποκεντρωμένη παραγωγή, στη βιώσιμη περιφερειακή & τοπική ανάπτυξη και στο ενεργειακό σύστημα της χώρας και ανέφερε όλα τα κρίσιμα θέματα που επηρεάζουν την ανάπτυξη της τεχνολογίας στη χώρα.
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι ομιλητές τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, η έναρξη της οποίας έγινε από το Γ.Γ. Ενέργειας & Ορυκτών Πόρων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κο Μιχάλη Βερροιόπουλο, ο οποίος μίλησε για το σχεδιασμό του υπουργείου και τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών και την επίτευξη των εθνικών στόχων.
Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν οι: Κωστής Σταμπολής (Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης), Ιωάννης Σηφάκης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας), Αθανάσιος Μπούρας (Βουλευτής ΝΔ Αττικής), Νικόλαος Ντίτορας (Γ.Γ. της ΑΠΔ Στερεάς Ελλάδας – Θεσσαλίας) και Δημήτριος Καρασταύρου (Μέλος Δ.Σ. ΕΔΕΥΑ και Πρόεδρος ΔΕΥΑ Κομοτηνής).
Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης, που συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΜΥΕ κ. Ηλίας Κακιόπουλος, σημαντικές ήταν οι ομιλίες των: Dirk Hendricks (Senior Policy Advisor of European Renewable Energies Federation) o οποίος έδωσε μια αναλυτική εικόνα της νέας ευρωπαϊκής ενεργειακής αγοράς και της θέσης των ΜΥΗΕ σε αυτήν, Δρ. Διονύση Παπαχρήστου (Συντονιστής Ομάδας Διαγωνισμών ΑΠΕ, Δ/ντης Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων ΡΑΕ) ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το νέο πλαίσιο στήριξης των ΜΥΗΕ και την κατάσταση της αδειοδοτικής διαδικασίας των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, και Παναγιώτη Τουρναβίτη (Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας) ο οποίος παρουσίασε το πλαίσιο των χρηματοδοτικών λύσεων μικρών υδροηλεκτρικών έργων.
Άκρως ενδιαφέροντα και ουσιαστικά ήταν τα θέματα του 3ου μέρους της εκδήλωσης την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος του περιοδικού EcoTec, κος Μιχάλης Σταθακόπουλος και στην οποία συμμετείχαν ηχηρά ονόματα της ενεργειακής αγοράς, των διαχειριστών, της ακαδημαϊκής κοινότητας, των επιχειρήσεων και φορέων ΑΠΕ.
Συγκεκριμένα την άποψή τους για τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΑΠΕ και τα ΜΥΗΕ ειδικότερα, τα απαιτούμενα μέτρα, παρεμβάσεις και ενέργειες που πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να καταστεί δυνατή η αύξηση της διείσδυσης των ΜΥΗΕ και η επίτευξη των ενεργειακών στόχων, διατύπωσαν οι:
Ιωάννης Αναγνωστόπουλος (Μέλος ολομέλειας Ρυθμιστικής Αρχή Ενέργειας, Καθηγητής στη Σχολή Mηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ, Τομέας Ρευστών), Φώτης Βρότσης (Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ Ανανεώσιμες ΑΕ), Γιάννης Χατζηβασιλειάδης (Πρόεδρος Διοικούσας Επιτροπής Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης), Σάββας Σεϊμανίδης (Εκπρόσωπος Ελληνικού Σύνδεσμου Ηλεκτροπαραγωγών από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Αντιπρόεδρος EREF), Γεώργιος Μάρκου (ειδικός σύμβουλος Γενικού Γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας), Χάρης Λαζάνης, (Αναπληρωτής Διευθυντής ΑΠΕ Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης ΑΕ), Δημήτριος Παπαντώνης, Καθηγητής στη Σχολή Mηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ, Τομέας Ρευστών) και Παναγιώτης Παπασταματίου (Διευθυντής Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας)   
Η μεγάλη ικανοποίηση των παρευρισκομένων και το σημαντικό ενδιαφέρον που εξέφρασαν για τα θέματα των ΜΥΗΕ έκαναν σαφή την ανάγκη για ενημέρωση και γνώση και έθεσαν τη βάση για αντίστοιχες διοργανώσεις στο μέλλον.
Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Μικρών Υδροηλεκτρικών Έργων (ΕΣΜΥΕ) ευχαριστεί όλους τους ομιλητές για την παρουσία τους στην Ημερίδα της 17ης Φεβρουαρίου 2019. Επίσης ευχαριστεί ιδιαιτέρως τους διοργανωτές της VerdeTec για τη φιλοξενία της εκδήλωσής.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης